Stiri de ultima ora din Politica

Udrea e din nou audiata de justitia din Bulgaria

Fosta ministra si eminenta cenusie in vremea mandatelor lui Traian Basescu a fost prinsa in timp ce incerca sa treaca din Bulgaria in Grecia. Elena Udrea a fugit din Romania cu o zi inainte de sentinta prin care e condamnata la 6 ani inchisoare cu executare in dosarul Gala Bute. Ea a fost retinuta pentru 72 de ore de oamenii legii din Bulgaria, la cererea autoritatilor romane.

La prima audiere in fata instantei bulgare, vineri, sedinta a fost suspendata si amanata pentru azi, intrucat nu s-a gasit un traducator de limba romana. Procuratura din Blagoevgrad, sud-vestul Bulgariei, a cerut retinerea Elenei Udrea pe baza cererii trimise de autoritatile romane. Pe numele Elenei Udrea fusese emis un mandat european de arestare.

Astazi, urmeaza sa ajunga un translator de romana, de la Sofia, si audierea la tribunalul din Blagoevgrad ar putea decurge normal.

Udrea a fost retinuta ieri la punctul de trecere spre Grecia, Kulata. Dupa cum declarata avocata apararii, Udrea nu ar fi stiut ca exista un mandat european de retinere pe numele ei. Udrea sustine ca de-abia in Kulata a aflat.

“Nu a stiut nimic, pentru ca mandatul european de arestare a fost emis dupa ce ea parasise Romania. Nu a fost informata in legatura cu decizia instantei – sustine Albina Aneva, avocata lui Udrea.

Fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea a comis infractiuni in timpul mandatului sau de ministru, intre 2009 si 2012, obtinand mita de peste 12 milioane de lei si 1,1 milioane de euro de la mai multe companii. Curtea Suprema de la Bucureşti a gasit-o pe Udrea vinovata de organizarea ilegala a unei gale de box pe cheltuiala statului pentru a-si imbunătaţi imaginea inaintea alegerilor parlamentare din 2012.

“Blonda de la Cotroceni” – o apropiata a lui Basescu si a serviciilor

Cat a fost Traian Basescu presedinte, Elena Udrea s-a bucurat de o pozitie privilegiata. Se spune ca presedintele avea o slabiciune masculina pentru ea si ca “blonda de la Cotroceni” lua toate deciziile importante in statul roman. Udrea isi fidelizase si serviciile secrete si a fost, o vreme, in raporturi foarte bune cu Florian Coldea si, se pare, si cu Laura Codruta Kovesi.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns