Ce modificari sunt in programul Rabla Clasic si Rabla Plus 2022
Stiri de ultima ora Auto

Ce modificari sunt in programul Rabla Clasic si Rabla Plus 2022

Programele Rabla Clasic si Rabla Plus vin cu o serie de schimbari importante.  Romanii care vor sa isi cumpere o masina noua pot duce in cadrul acestor programe doua rable. Asta in conditiile in care ambele masini sunt mai vechi de 15 ani iar asta  va face ca ajutorul de la stat sa ajunga la 12 mii de lei.

Ce implica cele doua programe?

Persoana care vrea sa isi cumpere prin intermediul programelor o masina electrica va primi mai mult ajutor din partea statului.  Mai exact 46.500 de lei cu conditia sad ea la schimb o rabla.

Pentru un autoturism hibrid statul va acorda un ecoticket dar si un eco-bonus in valoare de 21.500 lei. Subventia pentru masinile verzi poate ajunge pana la 51 de mii de lei daca se vor da la casat doua masini vechi.

O alta noutate importanta este ca a scazut varsta la care poate fi scoasa din uz masina prin programul rabla. Masina trebuie sa aiba o vechime de 6 ani si sa fie inmatriculata tot de atat timp in Romania.

“În mare programul se focusează pe partea de plus, mașini electrice și asta se vede și în bugetul alocat către clasic și plus, adică plus are un buget mai mare pentru prima dată în istoria programului și casarea a cât mai multor mașini vechi de 15 ani.” a spus Fulop Lorand-Arpad, presedintele AFM.

Pentru Rabla Clasic si pentru Rabla Plus, Ministerul Mediului a alocat un buget de 1,2 miliarde de lei.

“În cadrul programului Rabla proprietarii trebuie să își aducă autovehiculele complete, să aibă nota de înscriere de la dealerul auto înscris în programul rabla și actele mașinii.” a mai spus Ivan Florentin, un reprezentant al centrului REMAT.

Dealerii de masini se asteapta ca anul acestea numarul rablelor care vor iesi din circulatie sa fie unul record chiar daca pretul masinilor a crescut fata de acum un an.

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns