Stiri de ultima ora Auto

Brandul Smart inregistreaza pierderi

Compania Daimler, care vinde automobile de mici dimensiuni precum Smart si Mercedes-Benz, va decide pana la sfarsitul acestui an, viitorul brandului Smart.

Din 1998 de cand a fost lansat acest brand, a inregistrat pierderi de ordinul miliardelor de euro, au estimat analistii financiari.

Daimler a anuntat ca va transforma Smart intr-un vehicul complet electric, dar o asemena decizie ar putea fi foarte costisitoare.

Pe plang global, vanzarile Smart au scazut cu 4,6% anul trecut, la 128.802 unitati.

Potrivit companiei de consultanta Evercore ISI, ar fi binevenita o eventuala decizie din partea Daimler de a renunta la acst brand care anual inregistreaza pierderi estimate la 500-700 de milioane de euro.

In Romania, Daimler are doua unitati de productie la Cugir si la Sebes.

Daimler AG este o companie auto multinationala din Stuttgart, Germania. Aceasta detine in prezent mai multe marci de masini, autobuze si camioane precum Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Smart Automobile, Freightliner, Western Star, Thomas Built Buses, Setra, BharatBenz, Mitsubishi Fuso, dar si actiuni la Denza, Kamaz, Renault-Nissan si EADS.

La sfarsitul anului 2012 compania a inchis marca Maybach datorita pierderilor, dar productia a fost redeschisa in noiembrie 2014.

 

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns