Stiri de ultima ora din Politica

Regele Iordaniei a anulat vizita in Romania. Viorica Dancila este principala vinovata.

Regele Iordaniei si-a anulat vizita in Romania in urma discursului premierului Viorica Dancila privind ambasada Romaniei din Israel.

Vizita care trebuia sa inceapa de luni a fost anulata in urma declaratiei facute duminica pe data de 24 martie. Anuntul a fost facut de premierul Romaniei, Viorica Dancila in cadrul unei vizite private din SUA. Aceasta a declarat ca ambasada Romaniei din Israel a fi mutata de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ministerul de externe al Iordaniei a declarat „Majestatea sa Regele Abdullah II îşi anulează vizita în România care fusese programată să înceapă luni, ca semn de solidaritate cu Ierusalimul”.

Premierul Romaniei, Viorica Dancila a declarat „După cum știm, președintele Donald Trump a deschis ambasada Statelor Unite la Ierusalim. Acest pas admirabil și curajos ne-a impresionat pe mine, Guvernul meu și poporul român. Sunt încântată să anunț astăzi, în fața audientei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toți actorii constituționali implicați în procesul decizional din țara mea și în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României, și Guvernul pe care-l conduc vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”.

Citeste  Ciuca promite verificari legate de refugiatii din Ucraina

Iordania a reactionat la aceste declaratii la nici 24 de ore.

Regele Abdullah trebuia sa soseasca in Romania pentru o vizita de trei zile. Acesta avea programate intalniri cu presedintele Romaniei Klaus Iohannis si cu liderii parlamentului. Regele Abdullah urma sa mai participe si la Reuniunile Aqaba care urmau sa fie gazduite in Romania in parteneriat cu Iordania.

Administratia Prezidentiala a anuntat anularea vizitei printr-un scurt comunicat:

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, urma să îl primească în această după-amiază pe Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea al Regatului Hașemit al Iordaniei, la Palatul Cotroceni, cu prilejul vizitei oficiale programate să aibă loc în România. Vizita a fost anulată astăzi de către partea iordaniană.”

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *