Stiri de ultima ora din Turism

Este Norvegia cea mai scumpa tara din lume?

Este adevarat ca Norvegia este cea mai scumpa tara din lume? In articolul de mai jos vom afla daca acest lucru este doar un mit sau purul adevar.

Este adevarat ca Norvegia este una dintre cele mai scumpe tari atunci cand vine vorba de vacantele dar oare pentru locuitori viata este la fel de scumpa?

Norvegia ocupa un loc fruntas in topul celor mai scumpe tari din Europa, alaturi de Elvetia si de Islanda. Norvegienii sunt mai bine platiti in comparatie cu alte tari europene. Drept urmare, pentru acestia preturile nu sunt chiar atat de mari.

Salariile norvegienilor nu sunt foarte diferite deoarece acestia promoveaza egalitatea.

In Oslo viata este destul de scumpa, acesta se afla pe locul 47 in topul celor mai scumpe orase din lume. Totodata faptul ca nu exista atat de multe supermarketuri este o reala problema.

Daca esti in cautare de produse ieftine sa stii ca acestea sunt foarte putine la numar, spre exemplu pestele proaspat, mai ales somonul si crevetii se bucura de un pret bun. Marea majoritate a produselor provin din import si li se adauga un TVA de 15%.  De aceea norvegieni s-au obisnuit sa mearga in tarile vecine pentru a face cumparaturi. Tarile vecine s-au obisnuit atat de tare cu acest lucru incat Suedia a construit cateva centre comerciale langa granita pentru a le veni in ajutor norvegienilor.

Pentru ca sa iti poti face o idee de costurile percepute in Norvegia, un carton de 12 oua costa 3.80 de euro, un litru de lapte costa 1.80 de euro iar 1 kg de banana costa 2.37 de euro.

Daca vrei sa mananci la restaurant trebuie sa stii ca o masa pentru doua persoane cu trei feluri de mancare te poate costa in jur de 100 de euro.

Chiria dar si locuintele in Oslo sunt destul de mari.  Cu toate astea exista o scutire de taxe care este oferita persoanelor sub 35 de ani care doresc sa isi achizitioneze o casa.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns