Nicolae Ciuca a fost in vizita la Dacia
Stiri de ultima ora Auto

Nicolae Ciuca a fost in vizita la Dacia

Premierul Nicolae Ciuca a facut o vizita pe platforma industriala Dacia unde a vorbit despre dezvoltarea acesteia.  Incepand cu anul 2030, platforma Dacia si-a propus sa aiba emisie de carbon zero.

Care au fost declaratiile facute de Nicolae Ciuca?

„Uzina și-a propus ca, începând cu 2030, să aibă emisie de carbon 0, ceea ce este foarte, foarte important. Nu doresc să vorbesc eu despre proiectele noi și modelele noi care urmează să intre pe linia de producție”,  a spus Nicolae Ciuca.

Mai mult de atat, seful guvernului a testat un automobil hibrid care la inceputul anului sa intre pe linia de productie.

„Este un automobil pe care, cu siguranță, ni-l dorim să îl găsim cât mai curând în autoshow-uri. Este, din punctul meu de vedere, o responsabilitate a noastră, a Guvernului, să putem să avem această linie de dialog menținută permanent și să găsim soluții împreună pentru a da garanția că ştim să ne folosim resursele și oportunitățile pe care țara noastră le are și, de asemenea, ne îngrijim ca oamenii să poată să beneficieze în continuare de siguranța locurilor de muncă”, a mai prim-ministrul.

In momentul in care Nicolae Ciuca a fost intrebat cum incurajeaza Gurvernul  pe romani sa conduca astfel de modele si sa reduca poluarea. Prim-ministrul a raspuns la aceasta intrebare si a amintit la programul Rabla.

„M-am bucurat să văd că și în țara noastră se produc astfel de modele și urmează, de asemenea, să se realizeze acest echilibru între producția de motoare termice cu introducerea în producție a motoarelor hibride și, în final, a celor electrice. Ştim foarte bine că România și-a propus să dezvolte o rețea de 30.000 de stații de încărcare electrică, dintre care aproximativ 15.500 vor fi realizate prin PNRR până la sfârșitul anului 2026. În programul de guvernare am menținut și anul acesta programul Rabla şi vom continua ca și în anul viitor să avem asumat acest program”,  a spus Nicolae Ciuca.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns