Emmanuel Macron sustine ca dialogul cu Putin este ingrat
Stiri de ultima ora din Politica

Emmanuel Macron sustine ca dialogul cu Putin este ingrat

Emmanuel Macron spune ca rolul sau de dialog cu Putin este ingrate si ca dictotorul rus da dovada de cinism. In plus, presedintele francez a spus ca a primit un refuz explicita la ideea unei operatiuni umanitare la Mariupol orasul care este aflat de saptamani intregi sub asediu brutal al armatei ruse.

Ce a declarat presedintele Emmanuel Macron cu privie la dialogul presedintelui rus?

„Acest rol de dialog cu preşedintele rus este ingrat, petrec ore întregi discutând. Cinismul este la ordinea zilei cu ocazia fiecărei discuţii, nu este niciodată ceva plăcut (…) Dar este datoria mea”,  a spus presedintele francez cititorilor jurnalului francez La Parisien.

Seful statului francez a mai spus ca nu spera intr-o schimbare in conflictul ruso-ucrainean inainte de mijlocul lunii mai si a spus ca dialogul „va fi fost util în pregătirea păcii de mâine”.

Declaratiile presedintelui Macron vin intr-un moment in care Moscova a spus ca sunt “ absurd” declaratiile purtatorului de cuvant ale guvernului francez.

Citeste  PNL spera sa scape de controversata Renate Weber

„Partea rusă este pregătită să desfăşoare coridoare umanitare în orice direcţie cât mai curând posibil şi să asigure evacuarea în siguranţă a civililor”, a spua Ministerul Apararii de la Moscova.

Emmanuel Macron a mai spus ca „puterea de la Kremlin alege oamenii care ies pentru a-i duce în Rusia”. „Deci nu este o operaţiune umanitară. Franţa propune un coridor, cu Crucea Roşie Internaţională. Rusia îl refuză: asta o izolează diplomatic”.

„Când Franţa propune o operaţiune umanitară la Mariupol şi există un refuz explicit din partea preşedintelui rus, cel puţin lucrurile sunt clare” a mai declarat Macron.

Mai mult de atat Gabriel Attal a declarat joi, in numele guvernului francez urmatoarele „loviturile Rusiei împotriva spitalului de pediatrie din Mariupol au fost inumane şi laşe”.

Armata rusa asediaza Mariupol de sapatamani intregi iar situatia de acolo este una catastrofala, orasul este  in prezent format din ruine.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *