Nelu Tataru sustine ca dupa 15 iunie starea de alerta va fi in continuare prezenta
Stiri de ultima ora din Politica

Nelu Tataru sustine ca dupa 15 iunie starea de alerta va fi in continuare prezenta

Nelu Tataru, ministrul sanatatii a declarat ca este putin probabil sa se renunte la starea de alerta dupa data de 15 iunie. Acesta sustine ca numarul de cazuri de coronavirus si aparitia unor noi focare vor impiedica autoritatile sa poata imblanzi putin restrictiile.

Iata ce a declarat Nelu Tataru

„Până în15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluția din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prelungirea sau nu a stăriii de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deși mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere și evoluția, focarele noi și faptul că încă avem o transmitere în comunitate”,  a declarat acesta.

Mai mult de atat ministrul sanatatii a declarat ca vor fi prezentate populatiei noi masuri de relaxare care vor fi stabilite de autoritati dupa data de 15 iunie.

Citeste  Imbunatatiri aduse in administratie. Guvernul vrea sa umble la sporuri.

„Sunt discuții încă referitor la a treia etapă de relaxare în care ne gândim la mall-uri, în unele condiții. După cum știți, pe 12 iunie se termină anul școlar, deci părinții care stăteau cu copiii acasă se vor întoarce la serviciu și va trebui să găsim soluții pentru grădinițe, creșe sau after-school-uri. Ne gândim la toate aceste lucruri în zilele următoare, urmând ca joi să anunțăm acele noi măsuri de relaxare. Decizia merge pe evoluția, în următoarele zile, a numărului de cazuri. Joi am avut un număr de 238 de cazuri noi, apoi toate zilele care au urmat au avut sub 200 de cazuri noi. Numărul de cazuri de terapie intensivă a fost în jur de 150, ceea ce se menține și astăzi. Dacă evoluția este favorabilă, joi vom putea anunța ce va urma de lunea cealaltă (din 15 iunie – n.r.)”,  a mai transmis Nelu Tataru.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *