Stiri de ultima ora din Politica

Romania consolideaza apararea antiaeriana la frontierele cu Ucraina

Romania sporeste masurile de securitate aeriana in zona Dunarii, in urma inmultirii atacurilor rusesti asupra instalatiilor portuare ucrainene.

Oficiali din ministerul Apararii de la Bucuresti, citati de agentia Reuters, afirma, sub protectia anonimatului, ca echipamente de aparare antiaeriana au fost duse mai aproape de satele din zona Dunarii expuse urmarilor atacurilor lansate de rusi asupra porturilor ucrainene. In plus, in zona vor fi instalate mai multe posturi militare de observatie si se vor inmulti misiunile de patrulare.

Aceste masuri, impreuna cu suplimentarea aparatelor americane F-16 desfasurate in zona, si cu o zona de excludere aeriana, sunt un indiciu ca Romania si alianta NATO se tem ca razboiul s-ar putea extinde pe teritoriu aliat, scrie The New Voice of Ukraine.

Incidentele izolate in care resturi de drone rusesti au ajuns in Romania demonstreaza riscul unei neintelegeri intre Rusia si NATO, fortand autoritatile romane sa sporeasca prezenta militara in zonele civile, pentru a le proteja.

Citeste  Dan Barna: guvernul Dancila si-a pierdut legitimitatea. Iata planurile opozitiei pentru a scapa de Dancila

Surse din ministerul roman al Apararii au afirmat ca nu au existat cazuri in care drone rusesti, perfect functionale, sa fi intrat in spatiul aerian al Romaniei si ca in cele trei incidente in care resturi de drona au cazut in Romania nu a fost vorba despre explozibili. Se vorbeste despre o schimbare de tactica a rusilor in atacurile asupra porturilor ucrainene, schimbare care ar putea da nastere mai multor erori.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!