Stiri de ultima ora din Politica

PNL spera sa scape de controversata Renate Weber

Liderii grupurilor parlamentare PNL din Senat si din Camera Deputatilor au depus la Parlament o cerere de revocare a Avocatului Poporului, Renate Weber.

Documentul arata ca Renate Weber se afla intr-un grav conflict de interese. Ea a decis blocarea intrarii in vigoare a Legii pentru Modificarea Codului Fiscal, adoptata de Parlamentul Romaniei pe 17 iunie 2020. Prin aceasta lege, pensiile speciale sunt impozitate drastic. Renate Weber e un personaj foarte controversat, numit de PSD si ALDE. Ea insasi va fi beneficiara unei pensii speciale, si in aceste conditii a blocat legea pentru a-si proteja propria pensie, ce ar fi urmat sa fie impozitata cu 85 la suta.

„Va solicitam sa procedati la sesizarea Comisiilor Juridice ale Camerei Deputatilor si Senatului pentru audierea dnei Renate Weber, Avocat al Poporului, in vederea intocmirii unui raport prin care sa se propuna demiterea acesteia din functia de demnitatre publica in care a fost numita. Avocatul Poporului a actionat cu depasirea competentelor legale stabilite de Legea nr.35/1997, avand drept consecinta nerespectarea dispozitiilor art.13 din Legea de organizare si functionare a Institutiei Avocatul Poporului si pe cale de consecinta a art.1 alin.(5) din Constitutia Romaniei” – se arata in cererea depusa de PNL.

Mai multe acuzatii la adresa lui Weber

Pe langa chestiunea impozitarii pensiilor speciale, lui Renate Weber, sustinuta de ALDE si de PSD, i se reproseaza ca a declansat mecanismului national privind prevenirea torturii in privinta spitalelor care trateaza pacienti COVID, fara sa anunte respectivele unitati sanitare ca sunt monitorizate. In plus, monitorizarea s-a facut fara vreun temei concret.

Weber nu comenteaza

Prin faptul ca s-a opus multor initiative, Weber este printre cele mai antipatizate personaje din Romania. Dupa ce a dat dreptate celor ce contesta amenzile pentru incalcarea carantinei, retele de socializare au explodat, majoritatea comentariilor fiind ca “Renate Weber ne ia de prosti pe noi, cei care am respectat izolarea.”

Pentru moment, Avocatul Poporului a anuntat ca nu face niciun comentariu legat de demersul PNL de a o inlatura din functie.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns