Florin Citu sustine ca vor fi suficiente fonduri pentru vaccinarea romanilor pana in luna septembrie
Stiri de ultima ora din Politica

Florin Citu sustine ca vor fi suficiente fonduri pentru vaccinarea romanilor pana in luna septembrie

Florin Citu a scris pe contul sau de Facebook care sunt cei cinci piloni ai bugetului pe 2021. Toti acesti piloni sunt: finantarea pentru campania de vaccinare impotriva Covid-19, masurile de redresare economica, sanatate, educatia si investitiile.

   Iata ce a mentionat Florin Citu

„Am construit bugetul pentru 2021 din perspectiva unui instrument economic, prin care să finanțăm campania de vaccinare împotriva COVID-19, măsurile de redresare economică, sănătatea, educația și investițiile. Acești cinci piloni sunt baza planificării modului în care vom administra în acest an finanțele țării”, a scris Florin Citu pe contul sau de Facebook.

Florin Citu spune ca vor fi fonduri suficiente pentru a se ajunge la vaccinarea a 10,4 milioane de romani  pana in luna septembrie si sustine ca bugetul sanatatii va beneficia de mai multi bani fata de anul trecut.

„Susțin cu toată convingerea campania de vaccinare împotriva COVID-19 și vom pune la dispoziție banii necesari pentru finanțarea tuturor acțiunilor care să ducă la imunizarea, până în luna septembrie, a 10,4 milioane de români. Doar așa putem depăși cu bine pandemia. În bugetul 2021 alocăm 1,4 miliarde de lei pentru Programul național de achiziție a vaccinului împotriva COVID-19 și pentru funcționarea centrelor de vaccinare”, a mai scris Citu pe Facebook.

Premierul a mai declarat ca se vor continua masurile de redresare economica. In anul 2020 Guvernul a aprobat o serie de programe guvernamentale de sprijin pentru companiile mari si pentru intreprinderile mici si mijlocii cu cifra de peste 20 de milioane de lei.

„În anul 2020 s-au acordat garanții în valoare de 12,48 mld lei (1,20% din PIB), iar pentru anul 2021 se estimează garanții în valoare de 28,10 mld lei (2,52% din PIB). Acestea sunt complementare măsurilor active de sprijin finanțate prin bugetul de stat, în scopul salvării locurilor de muncă. Pentru aceste măsuri active am prevăzut în bugetul din acest an 14,38 miliarde de lei”, a precizat in final Florin Citu.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns