Stiri de ultima ora din Sanatate

Imunitatea COVID, un mit ?

Un studio americano-chinez arata ca oamenii care au avut COVID0-19 s-ar putea sa nu dezvolte anticorpi, care sa le ofere imunitate pe viitor.

Au fost analizate 23.000 de probe de sange de la angajatii din spitalele din Wuhan, provincia din China, de unde a pornit pandemia. Potrivit studiului, cel putin 25 la suta dintre asistente, medici si infirmiere au fost infectati la un moment dat, dar numai 4 la suta au dezvoltat anticorpi.

Concluziile studiului sunt o lovitura pentru adeptii “certificatelor de imunitate” – idee vehiculata in mai multe tari.

Inca de la inceputul pandemiei mai multi medici au fost de parere ca imunitatea COVID e un mit, mai ales ca unii dintre angajatii din sistemul de sanatate s-au infectat cu noul coronavirus si a doua oara, la aproape doua luni distanta de prima imbolnavire.

“Nu exista nicio dovada sustinuta stiintific ca oamenii care s-au facut bine de COVID-19 au anticorpi care ii protejeaza de a doua infectare” – anunta Organizatia Mondiala a Sanatatii inca din luna aprilie.

Coronavirusul e mai slabit acum

Profesorul italian Matteo Bassetti, seful sectiei Boli Infectioase de la Spitalul San Martino, din Genova, afirma ca virusul a suferit mutatii in ultimele doua luni si acum e mai slabit. Nemaifiind asa puternic, coronavirusul provoaca acum mai putine decese. La acest lucru contribuie si faptul ca tratamentul s-a mai imbunatatit. In plus, profesorul italian crede ca virusul va slabi tot mai mult, in urmatoarea perioada, pana ce va disparea de tot, de la sine, si ca nu va fi nevoie de vaccin.

 Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns