Stiri Justitie de ultima ora

Cei trei romani care au speriat Anglia

Ninel Spiru, 26 de ani, Avram Spiru, 38 de ani, si Nicolae-Bogdan Baiceanu, 23 de ani, au fost condamnati la inchisoare, dupa ce au comis zeci de jafuri in West Midlands, Anglia.

Cei trei romani au furat bijuterii in valoare de 200.000 de lire sterline, obiecte de pret si chiar pusculita unui copil.

Anchetatorii spun ca romanii faceau “turism infractional”. Veneau in Marea Britanie, dadeau sparger, dupa care se intorceau in Romania. Si tot asa, in intervalul noiembrie 2019-februarie 2020. Initial, nu si-au recunoscut faptele, dar apoi au pledat vinovat, ca sa ia ani mai putini de puscarie. Ninel Spiru si varul sau, Avram Spiru, au luat cate 7 ani si 3 luni, iar Nicolae-Bogdan Baiceanu, a scapat doar cu patru ani de inchisoare.

Jefuiau ziua in amiaza mare

Dupa cum a precizat procuratura, cei trei nu aveau nicio retinere in a da lovituri in plina zi. Fortau usi si ferestre si patrundeau in case, chiar daca era cineva acasa. Intr-unul din cazuri, stapanul casei facea dus, iar cei trei hoti romani au umblat nestingheriti prin toate camerele in cautarea unor obiecte de valoare.

“Sunt trei hoti josnici si fara inima, care au manifestat dispret fata de victime si fata de supararea pe care le-au provocat-o celor pe care i-au jefuit” a declarat Nigel Box, de la politia din West Midlands.

Cum au fost prinsi

La una din spargeri, politia a gasit o picatura de sange langa fereastra facuta zob de hoti. Cu aceasta proba ADN, identificarea a fost relativ usoara. Picatura de sange era a lui Avram Spiru. Apoi, pe camerele de supraveghere de pe strada, s-a vazut clar figura lui Baiceanu. La un control auto de rutina, cei trei hoti au fost depistati.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns