Stiri Justitie de ultima ora

Romanul care a amenintat un senator american si a incitat la violenta pledeaza vinovat

Eduard Florea, in varsta de 40 de ani, din Queens, New York, a facut diverse comentarii extremiste. Intre ele : “Mortul nu poate aproba legi. Voi lupta, doamne ajuta !”. Mesajul se referea la un senator Democrat afro-american.

Eduard Florea era sustinator al “Proud Boys”, grup de extrema-dreapta, dupa cum afirma autoritatile americane. La audierea dintr-un tribunal federal, romanul a pledat vinovat si a recunoscut ca l-a amenintat pe Raphael Warnock, ales senator de Georgia, din partea Partidului Democrat.

Florea a sustinut revolta din 6 ianuarie, cand grupuri de contestatari ai presedintelui-ales la vremea aceea, Joe Biden, au patruns in Congres, in conditii, totusi, neelucidate nici pana acum. Sotia lui Florea a declarat politiei ca el ar fi vrut sa mearga de la New York la Washington D.C. pentru a participa la demonstratie, insa nu a gasit pe nimeni sa-l duca in capitala federala.

Pe anumite retele de socializare, intre care Parler, el a scris, sub numele  “LoneWolfWar”, ca “un om mort nu poate aproba legi. Voi lupta, asa sa-mi ajute Dumnezeu!”. In alte mesaje, facea apel la prezenta la demonstratia de la Congresul SUA cu armele “curatate si incarcate”.

Citeste  Spalare de bani intr-un proiect feroviar din Romania

La perchezitia FBI de la domiciliul sau, din Queens, New York, au fost gasite peste o mie de cartuse. Eduard Florea a pledat vinovat si in acest cap de acuzare. Nu avea dreptul sa detina munitie, intrucat avusese anterior o condamnare.

“Prin faptul ca pledeaza vinovat, Florea recunoaste ca a amenintat viata unui candidat de succes la Senatul SUA si ca i-a indemnat si pe altii sa puna mana pe arma si sa comita acte de violenta la Capitoliu, pe 6 ianuarie, 2021” – a declarat judecatoarea din Brooklyn.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *