Stiri Justitie de ultima ora

Romanul care a amenintat un senator american si a incitat la violenta pledeaza vinovat

Eduard Florea, in varsta de 40 de ani, din Queens, New York, a facut diverse comentarii extremiste. Intre ele : “Mortul nu poate aproba legi. Voi lupta, doamne ajuta !”. Mesajul se referea la un senator Democrat afro-american.

Eduard Florea era sustinator al “Proud Boys”, grup de extrema-dreapta, dupa cum afirma autoritatile americane. La audierea dintr-un tribunal federal, romanul a pledat vinovat si a recunoscut ca l-a amenintat pe Raphael Warnock, ales senator de Georgia, din partea Partidului Democrat.

Florea a sustinut revolta din 6 ianuarie, cand grupuri de contestatari ai presedintelui-ales la vremea aceea, Joe Biden, au patruns in Congres, in conditii, totusi, neelucidate nici pana acum. Sotia lui Florea a declarat politiei ca el ar fi vrut sa mearga de la New York la Washington D.C. pentru a participa la demonstratie, insa nu a gasit pe nimeni sa-l duca in capitala federala.

Pe anumite retele de socializare, intre care Parler, el a scris, sub numele  “LoneWolfWar”, ca “un om mort nu poate aproba legi. Voi lupta, asa sa-mi ajute Dumnezeu!”. In alte mesaje, facea apel la prezenta la demonstratia de la Congresul SUA cu armele “curatate si incarcate”.

La perchezitia FBI de la domiciliul sau, din Queens, New York, au fost gasite peste o mie de cartuse. Eduard Florea a pledat vinovat si in acest cap de acuzare. Nu avea dreptul sa detina munitie, intrucat avusese anterior o condamnare.

“Prin faptul ca pledeaza vinovat, Florea recunoaste ca a amenintat viata unui candidat de succes la Senatul SUA si ca i-a indemnat si pe altii sa puna mana pe arma si sa comita acte de violenta la Capitoliu, pe 6 ianuarie, 2021” – a declarat judecatoarea din Brooklyn.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns