Stiri Justitie de ultima ora

Romani arestati in Franta : furau motoare de barci

Jandarmeria din Gironde a interpelat  sase romani implicati intr-o serie de furturi. In vizorul hotilor erau motoarele de la ambarcatiuni. Doar doi dintre romani au ramas in arestul politiei.

Ancheta a durat un an, iar politistii au filat diverse locuri, mai ales pe timpul noptii. Banda de hoti romani a fost supravegheata indeaproape. Hotii erau specializati in furtul de motoare de barci si echipamente electronice de ultima generatie.

Din septembrie 2021, jandarmii de la cercetari penale din Bordeaux, impreuna cu militarii de la o unitate din Langon-Toulenne, s-au ocupat zi si noapte de identificarea si interpelarea suspectilor, care actionau in mai multe departamente de pe litoralul Atlanticului, de la Gironde pana la Loire-Atlantique.

Hotii aveau domiciliul in Langon si La Réole. Actionau noaptea, perfect organizati si foarte mobili. Inainte de a da lovitura, cercetau atent zona si magazinele specializate in motonautism. Dupa ce strangeau toate informatiile, stabileau data spargerii. De regula, se urcau pe acoperis, anulau toate sistemele de alarma, taiau grilajele pentru a putea intra in magazine si apoi furau motoare de ambarcatiuni, precum si orice alte echipamente scumpe.

Citeste  Dosar penal la morga din Suceava

Prejudiciu de 320 000 euro

Marfurile furate erau apoi ascunse si incredintate unor transportatori pentru a fi aduse si vandute in Romania. In acest moment, prejudiciul este de 320.000 de euro, insa autoritatile franceze spun ca paguba ar putea fi mult mai mare. “Banda era compusa din trei autorit principali, delincventi recidivisti si mai multi complici. Complicii erau implicati in stocarea marfurilor furate” – afirma anchetatorii.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns