Stiri Locale de ultima ora

Locurile de joaca din sase parcuri din Bucuresti ar putea fi inchise

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor – ANPC – a propus inchiderea locurilor de joaca din sase parcuri bucurestene, pentru o perioada cuprinsa intre 6 luni si un an.

De asemenea, ANPC a amendat cu 10.000 de lei institutia din subordinea Primariei Capitalei, care administreaza aceste parcuri.

Parcurile verificate de comisarii ANPC, in data de 30 septembrie,  sunt: Tineretului, Carol I, Cişmigiu, Izvor, Circului si Herăstrău.

In urma controlului au fost constatate nereguli in toate locatiile verificate, motiv pentru care ALPAB (Administraţia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti) a fost sanctionat cu amenda in valoare de 10.000 lei. A fost propusa inchiderea locurilor de joaca aferente parcurilor mentionate, pentru o perioada cuprinsa intre 6 si 12 luni.

Abaterile constatate au fost: existenta covorului anti-impact (tartan) depreciat, cu denivelari si bucati lipsa; existenta unor tobogane cu panta de alunecare si tubulatura metalica (interzise prin HG 435/2010). Tubulatura aferenta toboganelor prezenta o distanta foarte mare intre imbinari; folosirea unor echipamentele tehnice care prezentau un grad de uzura ridicat, depreciate, rupte, cu bucati lipsa, cu urme masive de rugina, cu suruburi fara protectie.

Citeste  Termenul la care are loc finalizarea metroului in Drumul Taberei a fost anuntat.

“Singura diferenta intre a fi părinte si a fi functionar public este ca, in ultima dintre ipoteze, trebuie sa fii parintele tuturor copiilor ce au nevoie de tine si de munca pe care o desfasori in folosul comunitatii. A te duce astazi cu copilul in parc a devenit o actiune de curaj. Pare ca, alaturi de pachetel, trebuie sa ii iei celui mic si, doamne fereste, o trusa medicala. Amenda pe care astazi suntem nevoiti sa o aplicam Primariei Generale reprezinta un strigat al parintilor adresat celor care au inlocuit actiunea cu scuza” – a declarat directorul general al ANPC.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns