PSD a depus plangere la CNA impotriva lui Klaus Iohannis
Stiri de ultima ora din Politica

PSD a depus plangere la CNA impotriva lui Klaus Iohannis

PSD a pus o plangere la CNA prin care solicita ca presedintele Klaus Iohannis sa vorbeasca despre spatiul electoral al PNL.

  Descopera ce sustine acestia

“Când eşti politruc şi nu preşedinte, trebuie să fii tratat ca atare. Prin urmare, astăzi (n.r. – miercuri) am depus plângere la CNA prin care am solicitat ca Iohannis să vorbească pe spaţiul electoral al PNL. Mesajele preşedintelui nu prezintă activităţi ale instituţiei prezidenţiale, ci propagandă electorală de la cea mai înaltă tribună a statului român în favoarea PNL. Iohannis a încălcat Constituţia şi legea! Şi bunul-simţ! E timpul să mai şi plătească. Inclusiv pe 6 decembrie, la vot”,  a scris Ciolacu pe pagina de Facebook.

In plus PDS mentioneaza ca intervenitia live a presedintelui Klaus Iohannis din data de 24 noiembrie nu a fost difuzata intr-o emisiune electorala ci intr-o emisiune informativa.

“Complementar, în acest context, subliniem faptul că elementele supuse analizei sunt cu atât mai grave cu cât Legea fundamentală (art. 80 din Constituţie) interzice în mod expres preşedintelui implicarea în campania electorală, prin excluderea sa din sfera afilierii politice, rolul său fiind eminamente de mediator. Totodată, prin această intervenţie care a avut loc live domnul Klaus Iohannis a pus în dificultate radio-difuzorii întrucât o emisiune aparent informativă despre activitatea preşedintelui s-a convertit brusc într-o emisiune electorală, împiedicându-i să îşi respecte astfel obligaţiile asumate prin documentele depuse la CNA privind modul în care reflectă în grila de programe campania electorală. (…) Prin intervenţia live a preşedintelui Klaus Iohannis acesta a obţinut, în fapt, în mod ilicit, pentru Partidul Naţional Liberal, timpi de emisie suplimentari pentru emisiuni electorale, cu încălcarea art. 8 alin 3 din Decizia CNA nr. 603 din 21 octombrie 2020. Prin difuzarea discursului preşedintelui Klaus Iohannis prin care acesta face campanie Partidului Naţional Liberal, acest partid a dobândit în mod ilegal timp suplimentar pentru difuzarea materialelor de propagandă electorală, cu eludarea regulilor imperative de prestabilire a unor segmente concrete alocate”, au mai spus reprezentantii PSD.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns