Noul an scolar va fi diferit. Iata in ce consta aceste diferente
Stiri de ultima ora din Politica

Noul an scolar va fi diferit. Iata in ce consta aceste diferente

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca noul an scolar nu va incepe in conditii normale.  Pandemia nu va disparea pana in septembrie iar asta va afecta elevii.

Iata ce a declarat presedintele

„Această situaţie a deschiderii noului an şcolar şi implicit a noului an universitar este una de extremă importanţă şi mă preocupă foarte mult. Am avut numeroase discuţii cu conducerea Ministerului Educaţiei, cu specialişti, cu alţi membri din Guvern cu atribuţii pe această zonă. S-au făcut progrese importante în conturarea unor strategii și unor scenarii. Am invitat pe premier, ministrul Educaţiei şi mai mulţi miniştri pentru o discuţie pe care o vom avea săptămâna viitoare când sper că reușim să conturăm câteva scenarii care pot fi comunicate pe urmă public. Școala sigur nu va începe în condiții normale, fiindcă pandemia până în septembrie nu va dispărea. Asta este clar”,  a declarat Klaus Iohannis

Presedintele a mai declarat ca este destul de complicat ca in tara noastra sa existe doar scoala online.  Acesta este de parere ca totul trebuie sa se indrepte catre un scenariu mixt.

„Ar fi foarte complicat să avem numai școală online. Și atunci sigur ne îndreptăm spre un scenariu mixt, unde probabil, și în funcție de condițiile locale, vom avea mai mult școală normală, deci cu elevii la școală, sau mai mult online, sau în sistem mixt. Cum vor decurge aceste lucruri va fi stabilit cu exactitate într-o săptămână sau două și va fi comunicat publicului”,   a mai spus presedintele.

„Important este ca lumea să știe că măsurile pe care le gândim și pe care le vom lua sunt gândite în primul rând pentru siguranța copiilor, pentru siguranța cadrelor didactice și pentru a asigura un proces educațional de bună calitate”,  a mai subliniat acesta.

Asa cum bine stim deja, in anul scolar 2019- 2020 cursurile au fost suspendate din 11 martie.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns