Stiri de ultima ora din Politica

Guvernul vrea trupe germane permanente pe teritoriul Romaniei

Aflat la Berlin, in vizita de lucru, premierul Marcel Ciolacu a declarat ca spera ca pe teritoriul Romaniei vor fi cat de curand miltiari germani stationati permanent.

Premierul roman i-a cerut cancelarului german Olaf Scholz sa ia cat mai curand o decizie privind posibila desfasurare a unui contingent militar permanent pe teritoriul Romaniei,  pentru a intari flancul estic al NATO.

Intrebat, intr-o conferinta de presa la Berlin, la ce se asteapta in privinta consolidarii flancului estic al NATO, la apropiatul summit al aliatilor, la Vilnius, Marcel Ciolacu a spus ca decizia Germaniei de a trimite 4.000 de militari in Lituania este buna si ca spera ca si pe teritoriul Romaniei sa fie militari germani permanent.             El a fost intrebat intr-o conferinta de presa la Berlin, unde se afla in vizita de lucru, la ce se asteapta in privinta consolidarii Flancului estic al NATO in contextul Summitului de la Vilnius si dupa ce s-a promis ca 4.000 de soldati vor fi plasati in Lituania.

“Da, cred ca pe teritoriul României trebuie sa existe trupe germane permanente si sper ca, impreuna cu domnul cancelar, sa luam deciziile cat mai rapid in acest sens” – a spus Ciolacu la finalul intrevederii cu seful guvernului federal, Olaf Scholz.

Germania ne sprijina in privina Schengen

Inevitabil, chestiunea Schengen nu putea sa lipseasca de pe agenda convorbirilor, si nici dintre intrebarile jurnalistilor. Cancelarul Scholz a spus ca Germania ne sustine. “Germania sprijina Romania pentru a deveni membru cu drepturi depline al spatiului Schengen in acest an, a dat asigurari cancelarul. Tara a facut „eforturi mari” pentru a se alatura spatiului Schengen – iar aceste eforturi ar trebui apreciate” – a declarat Scholz.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns