Stiri Justitie de ultima ora

Biroul Procurorului European semneaza un acord cu autoritatile din Ucraina

Laura Codruta Kovesi, Procuror-sef la Parchetul European –  EPPO – si Semen Kryvonos, directorul Directiei Anti-Coruptie din Ucraina – NABU – au semnat o intelegere de colaborare.

Potrivit documentului, cooperarea si investigarea cazurilor de coruptie va decurge mai simplu, pentru rezolvarea rapida a dosarelor, care, de multe ori stau si ani de zile pana ce se apuca cineva de ele. Procuratura europeana, condusa de romanca Laura Codruta Kovesi, a mai semnat un acord cu Kievul, anul trecut, cu Procuratura Generala din Ucraina.

Intelegerea parafata acum consolideaza cooperarea Procuraturii U.E. cu autoritatile ucrainene specializate in investigarea cazurilor de coruptie si dovedeste angajamentul ambelor parti de a proteja fondurile europene alocate Ucrainei, in contextul razboiului si a reconstructiei tarii. Dupa cum a declarat Kovesi, Procuratura europeana considera ca prin cooperarea cu autoritatile judiciare din Ucraina lupta impotriva gruparilor de crima organizata si impotriva folosirii necorespunzatoare a acestor fonduri ajunge la nivelul urmator.

Evenimentul de astazi, de la biroul EPPO din Luxemburg, nu a insemnat doar un moment festiv de semnare a intelegerii. Imediat dupa parafare, Kovesi impreuna cu Kryvonos si cu echipele tehnice au avut o sedinta de lucru pentru a analiza dosarele de coruptie si pentru a decide pasii urmatori si modalitatile prin care schimbul de informatii sa se faca mai rapid.

Citeste  Conducta ilegala pentru a transporta… vodca

Ucraina are probleme de coruptie

Desi in ultima vreme tendinta e de a idealiza regimul de la Kiev, trebuie sa admitem – si o fac si autoritatile ucrainene – ca exista probleme de coruptie. De altfel, la inceputul anului, chiar presedintele Volodimir Zelenski a demis mai multi oficiali de rang inalt din structuri cheie, cum ar fi vamile sau alte autoritati despre care se spune ca ar fi corupte.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *