Stiri Justitie de ultima ora

Dolj: a fost descoperita o grupare implicata in emiterea de false certificate de vaccinare

Un medic de familie, un ambulantier si un intermediar au fost retinuti intr-un dosar privind emiterea de certificate de vaccinare anti-COVID false. In judetul Dolj, politia a destructurat o grupare specializata in traficul de certificate de vaccinare.

In schimbul unor sume de bani ce variau de la 100 la 250 de euro, medicul elibera certificat de vaccinare cu serul Johnson, fara sa injecteze persoana respectiva. In acest trafic intre medic si cumparator existau cativa intermediari, intre care si un ambulantier. Au fost prinse in flagrant trei persoane, la scut timp dupa ce primisera o suma de bani pentru un certificat de vaccinare fals.

Au fost efectuate sase perchezitii domiciliare : patru la domiciliile unor persoane, iar doua la cabinetul medicului de familie si la clinica medicala la care lucra acesta. S-au gasit sume mari de bani – in lei si valuta – bonuri de masa, adeverinte de vaccinare anti-COVID si alte documente.

Gruparea implicata in traficul de certificate false actiona din august anul trecut. Pana acum, numeroase persoane au beneficat de certificate de vaccinare fictiva.

Intermediar-ambulantier-medic de familie

Persoanele care doreau sa obtina certificat fara sa se vaccineze erau racolate de intermediari. Acestia faceau legatura cu un ambulantier care, la randul sau, ii trimitea la medicul de familie. Acesta ii introducea in baza de date a vaccinatilor, fara sa le administreze serul.

Medicul de familie are cabinet in comuna Işalniţa, dar lucreaza si la o clinica din Craiova.

Comert infloritor in toata Europa

In majoritatea statelor europene au fost descoperite cazuri de trafic cu certificate de vaccinare fictive. In Austria, la un mare centru de vaccinare din Viena, a fost arestata o asistenta medicala. Exista imagini cu ea filmata in timp ce deserta continutul dozei de vaccin intr-o tavita. In Polonia, printre alti traficanti, au fost descoperiti un preot catolic si doi militari. Cereau doritorilor de certificat intre 22 si 220 de euro pentru a primi certificatul, fara sa se vaccineze. Pedeapsa maxima e de 10 ani inchisoare.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns