Stiri Justitie de ultima ora

Cea mai importanta retea de falsificatori de bani a fost dezmembrata

Reteaua a fost dezmembrata de politia spaniola, dupa o ancheta indelungata si foarte complicata, la care a participat si Europol. Falsificatorii de bani erau activi pe coasta de est a Spaniei, mai ales la Alicante si Barcelona.

Se banuieste ca reteaua a pus in circulatie peste opt milioane de euro falsi, in bancnote de 500 de euro. Este vorba despre cea mai mare retea de falsificatori de bani din Europa, din ultimii zece ani.

Operaţiunea a dus la arestarea a 12 persoane, intre care persoana responsabila cu imprimarea bancnotelor si principalii distribuitori ai retelei.

Ancheta a inceput in vara anului trecut, cand au fost detectate in circulaţie bancnote de 500 de euro, de foarte buna calitate, asemanatoare cu cele fabricate de o retea desfiintata acum un deceniu in estul Spaniei, la Valencia.

Vecinii i-au dat de gol

Anchetatorii spanioli au precizat ca ancheta, care o vreme batuse pasul pe loc, s-a relansat dupa ce a fost descoperit cu sac cu 4,3 milioane de bancnote false. Sacul a fost gasit de un vecin, in fata locuintei unuia dintre suspecti, langa Barcelona.

O parte din aceste bancnote nu aveau semnul holografic caracteristic celor autentice, a explicat poliţia, intr- o conferinţă de presa la Madrid. Jurnalistilor le-au fost aratate exemplare din bancnotele false si echipamentele confiscate in cursul anchetei.

Din cercetari rezulta ca falsificatorii nu au avut la dispozitie materialul necesar pentru a da tuşa finala productiei de bancnote, din cauza inchiderii frontierelor si opririi transporturilor dinspre China, ca urmare a pandemiei de Covid-19. Bancnotele finisate erau de o calitate excelenta, diferentele fata de cele autentice fiind aproape insesizabile cu ochiul liber.

Liderul retelei a mai fost aresta si condamnat, in 2009, tot pentru falsificare de bani.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns