Zelenski le cere liderilor europeni mai multe arme
Stiri Internationale de ultima ora

Zelenski le cere liderilor europeni mai multe arme

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut liderilor europeni sa creasca in tarile lor investitiile in sectorul apararii.  Mai exact, acesta le-a cerut sa sporeasca livrarilor de arme si de munitii catre Ucraina.

Iata care au fost cele transmise de Volodimir Zelenski

“Creşteţi livrările de arme şi muniţii pentru a ne apăra în faţa presiunii ruseşti!”,  a cerut Zelenski atunci cand se adresa video catre liderii statelor UE.

“Creşteţi producţia de arme şi muniţii în Europa pentru a fi permanent pregătiţi să ne apărăm spaţiul nostru comun!”,  a mai completat acesta.

Mai mult de atat, Zelenski a spus ca razboiul pornit de Rusia contra Ucrainei dar si cresterea costurilor energetice au condus la o “presiune fără precedent asupra nivelului de trai al majorităţii europenilor”. Acesta a insistat asupra investitiilor  in sectorul apararii.

“Ca orice altceva în Europa, securitatea nu este ceva ce poţi obţine renunţând la altceva sau semnând un tratat. Securitatea este o obligaţie”,  a mai spus Zelenski.

Acesta a mai cerut liderilor europeni sa intensifice presiunea asupra sectorului energetic rusesc asta dupa ce a fost adoptat de UE al 8-lea pachet de sanctiuni impotriva Rusiei.

“Trebuie să continuăm să avansăm în această direcţie, aceea a presiunii asupra sectorului energetic rusesc, asupra acestei principale surse de venituri a statului agresor”, a mai spus Zelenski.

Zelenski a mai spus ca sunt 500 de teroristi rusi la centrala Zaporojie si ca acestia nu au ce cauta acolo.

Presedintele Ucrainei a mai spus ca Rusia nu vrea negocieri reale pentru pace “Pentru a opri eliberarea Ucrainei, Rusia a început să manipuleze subiectul negocierilor. Este evident că Rusia nu vrea negocieri reale. Pentru că dacă ar fi vrut, ar fi răspuns zecilor de propuneri şi eforturi din partea noastră. Rusia vrea doar timp ca să se regrupeze şi să strângă resurse. Ca să lovească din nou. Trebuie să o oprim”, a mai spus acesta.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns