Stiri Internationale de ultima ora

Criminalul de pe aeroportul din Chisinau a murit

Tadjicul care a deschis focul in aeroportul din Chisinau, dupa ce i s-a refuzat intrarea pe teritoriul Republicii Moldova a murit. El fusese grav ranit in schimbul de focuri cu politistii.

Autoritatile moldovene au anuntat ca agresorul a murit in cursul dupa-amiezii de luni, in spital, fara sa dea alte detalii. Ashurov Rustam Karimovici avea 43 de ani si sosise la Chisinau din Turcia. Se pare ca voia sa ajunga intr-o tara a Uniunii Europene.

Pentru ca i-a fost refuzata intrarea, Karimovici a smuls arma unui politist de frontiera si a inceput sa traga. A ucis doi oameni, un politist de frontiera si un angajat de la paza aeroportului din Chisinau. De asemenea, un calator aflat pe aeroport a fost ranit. Apoi a avut loc un schimb de focuri de politia, in care tadjicul a fost ranit grav. Imediat dupa aceea a intrat in coma si a fost spitalizat, tinut intr-un spital din Chisinau, intr-o rezerva, sub paza severa.

Initial, se spusese ca era membru al gruparilor de crima organizata de la Dusanbe. Apoi au aparut dezmintiri. Cert este ca era cautat de autoritatile tadjice, fiind banuit de implicarea in rapirea unui bancher. Din capitala tarii sale, Dusanbe, Ashurov Rustam Karimovici s-a imbarcat spre Turcia, iar de acolo a luat avionul spre Chisinau. In momentul in care nu i s-a permis intrarea, din motive de securitate, a devenit agresiv si a smuls arma unui granicer.

Citeste  China închide Marele Zid pentru a opri răspândirea coronavirusului

Cazul a socat opinia publica din Republica Moldova, iar stirea despre incidentul armat de pe aeroportul din Chisinau a facut inconjurul lumii. Este primul incident de acest gen cu care s-au confruntat moldovenii.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns