Statele Unite declara ca uciderea generalului Qassem Soleimani a fost in legitima aparare
Stiri de ultima ora din Politica

Statele Unite declara ca uciderea generalului Qassem Soleimani a fost in legitima aparare

Statele Unite au sustinut ca uciderea generalului iranian Qassem Soleimani s-a produs in legitima aparare. In scrisoarea trimisa catre Consiliul de Securitate al ONU si citata de Kelly Craft s-a mentionat ca “gata sa inceapa fara conditii prealabile negocieri serioase cu Iranul, cu scopul de a evita periclitarea in continuare a pacii si securitatii mondiale sau escaladarea de catre regimul iranian”. Aceasta mai sustine faptul ca uciderea lui Soleimani la Bagdad, vinerea trecuta a fost intemeiata conform Articolului 51 din Carta Natiunilor Unite. Washingtonul este pregatit sa  “sa intreprinda si alte actiuni in regiune, conform necesitatilor”.

Aceasta mai sustinea ca loviturile aeriene americane din Irak si din Siria de pe data de 29 decembrie au avut loc ca urmare a unor atacuri armate din partea Republicii Islamice Iran impotriva fortelor si intereselor SUA in Orientul Mijlociu. Ambasadoarea a mai declarat ca principalul obiectiv al Washingtonului a fost sa incerce sa descurajeze noi atacuri directe din partea Teheranului dar si sa reduca posibilitatile Iranului de a lansa atacuri.

Nici Iranul nu a stat deoaparte si a reactionat la uciderea lui Soleimani prin lansarea unor rachete asupra unor baze militare din Irak in care se aflau militari americani. Totodata ambasadorul Iranian Majid Tkht Ravanchi a declarat ca Teheranul “nu doreste escaladarea sau razboiul”  si ca a actionat in legitima aparare impotriva unei baze americane din Irak. Acesta a mai mentionat ca operatiunea a fost “precisa si indreptata impotriva unor obiective militare, de aceea nu a produs daune colaterale civililor si bunurilor acestora din zona”.

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump a declarat miercuri ca nu a fost ucis sau ranit niciun american in riposta iraniana. Cu toate astea Iranul a ramas ferm si sustine ca isi va apara poporul pe viitor in fata oricarei agresiuni.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns