Romania ocupa locul 5 la consumul excesiv de bauturi alcoolice din UE
Stiri Locale de ultima ora

Romania ocupa locul 5 la consumul excesiv de bauturi alcoolice din UE

Romania ocupa locuri de top atat la productia cat si la consumul de alcool. Mai exact, Romania a produs in anul 2018, 510 milioane de litri de vin iar asta a clasat-o pe pozitia 6 in Europa si pe pozitia 13 in lume. Pe langa asta cele 1.8 miliarde de litri de bere au clasat-o pe locul 9 in Uniunea Europeana.

In ceea ce priveste consumul de alcool, Romania ocupa locul 5 in topul tarilor cu consum excesiv de alcool.

Afla mai multe detalii

Un studiu realizat in anul 2019 pe 1002 de persoane, 523 femei si 479 barbati a scos in evidenta faptul ca o treime dintre romani prefera berea produsa in unitati industriale, mai exact 28%, dupa care 2 ,7% prefera berea artizanala.

Pe locul doi in acest studiu se situeaza vinul. Acesta este urmat de cidru , 15,4% produs preferat in mare parte de catre femei datorita continutul mai mare de zahar dar si din cauza diferitelor arome.

Citeste  Un blackout masiv in Romania este putin probabil

Spirtoasele starnesc interesul intr-un procent de doar 3-7% din populatia urbana. Este destul de ciudat avand in vedere ca in tara noastra se face foarte multa palinca.

Cat de des consuma romanii bauturi alcoolice? Foarte multi din romani, mai exact 39.2% consuma o bautura alcoolica o data pe saptamana. Foarte multi dintre ei consuma aceasta bautura in weekend iar persoanele de pana la 35 de ani consuma chiar mai des bauturi alcoolice, mai exact de 2-4 ori pe saptamana.

Mai mult marea majoritate a persoanelor, 44.5% aleg o bautura alcoolica in functie de pret. Pe langa pret, brandul este un alt criteriu important. Promotiile in diferite perioade ale anului mai ajuta la vinderea bauturilor alcoolice.

Romanii sunt dispusi sa cheltuie atat cat este necesar pentru a putea savura o bautura buna. O bere buna sau un vin bun vor face oricand diferenta.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *