Stiri Economice de ultima ora

Inca un vin romanesc pe lista produselor de origine protejata

Comisia Europeana a aprobat o noua denumire de origine protejata pentru Romania; este vorba despre vinul “Adamclisi”.

“Adamclisi” este o denumire care se refera la vinuri albe, roze si rosii produse intr-o zona viticola foarte veche din regiunea Dobrogei. Datorita caracteristicilor pedologice si climatice, vinurile produse in zona au arome in general fructate si corpolenta medie.

Comisia Europeana a aprobat cererea de inscriere a vinului „Adamclisi” din Romania in Registrul denumirilor de origine protejate (DOP).  Astfel, vinul „Adamclisi” va fi inclus pe lista celor 1.170 de vinuri inregistrate deja cu ”denumire de origine protejata”. Lista acestora este disponibila în baza de date eAmbrosia.

Un comunicat al executivului comunitar precizeaza ca produsele cu certificarea DOP sunt cele care au cea mai puternica legatura cu regiunea din care provin. Alte certificari mai sunt indicatie geografica protejata (IGP) sau indicatie georgrafica (IG).

Domeniile Adamclisi se intind pe o suprafata de 126 ha in localitatea incarcata de istorie – Adamclisi, in sud-estul Romaniei. Aici se foloseste material saditor certificat la nivelul Uniunii Europene, furnizat de una dintre cele mai prestigioase pepiniere europene.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns