Stiri Actuale de ultima ora

Teatrul absurdului: prin ce a trecut un roman infectat cu noul virus COVID

Dupa ce si-a facut testul COVID, care a iesit pozitiv, autoritatile au uitat de pacient aproape doua saptamani. Apoi l-au plimbat de la un spital la altul, dar nu i-au facut un nou test, asta desi, teoretic, barbatul e vindecat.

Virgil Ionita are 36 de ani si e din Bucuresti. A povestit, in exclusivitate pentru un site de stiri https://newsin.ro/exclusiv-de-doua-ori-victima-si-a-virusului-covid-si-a-haosului-din-sanatate/ aventura sa prin doua spitale si modul haotic de comunicare si actiune al Directiei Sanitar Veterinare.

La recomandarea medicului de familie, Virgil Ionita, a sunat la 112 dupa doua nopti de frisoane, migrene si temperatura. “A venit ambulanta, dar nu sa ma testeze, ci sa ma ia la Spitalul Matei Bals pentru test. Apoi m-au adus inapoi acasa.” – spune barbatul, citat de newsin.ro

Prima data i-au spus rezultatul altui pacient

Virgil Ionita a sunat, a doua zi, de zeci de ori la Directia de Sanatate Publica pentru a afla rezultatul testului. Si am tot sunat, de vreo 40 de ori. Fara succes, pana cand am primit un telefon tot de la DSP, spunandu-mi ca testul a fost pozitiv. Pentru Aurora Grosu. Dupa un scurt moment de confuzie doamna respectiva a realizat ca a sunat un barbat. Dupa alte cateva ore am primit inca un telefon, de la aceeasi doamna, cu confirmarea testului COVID pozitiv pentru mine” – a povestit Virgil Ionita.

Barbatului i s-a spus ca, avand o forma usoara, nu au ce sa-i faca, si in cele din urma angajata DSP i-a inchis telefonul. De-abia dupa 10 zile de la test, a venit la usa cineva de la politie, care i-a spus sa mearga la unul dintre spitalele Matei Bals, Victor Babes sau Marius Nasta. Cu masina personala, Virgil Ionita s-a deplasat la Matei Bals, unde dupa cateva ore de investigatii a fost trimis la spitalul Witing. “A venit un microbuz SMURD si, odata ajuns la Witting, am asteptat o ora, in microbuz,  impreuna cu alti pacienti infectati, sa ne interneze. Scarile de acces in spital erau foarte murdare, va dati seama ce mizerie am adus inauntru” – spune tanarul. Cei de la Witting erau total nepregatiti, nu se asteptau sa li se aduca pacienti COVID, iar prima – si singura noapte petrecuta de Virgil la Witting – a fost un cosmar. In salon era un bolnav de schizofrenie, care a tipat de la miezul noptii, pana in zori.

Vazand ca i se face doar un EKG si analize de sange, fara repetarea testului COVID, Virgil Ionita s-a externat la cerere, cu angajamentul ca va sta in izolare. 14 zile pe langa celelalte 14 pe care deja le-a stat. Se simte bine, crede ca e vindecat si ar vrea sa-si reia viata normala, dupa o luna de COVID, forma blanda, din fericire. Pentru asta insa, are nevoie de un nou test, iar cei de la DSP sunt complet depasiti de situatie.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

One thought on “Teatrul absurdului: prin ce a trecut un roman infectat cu noul virus COVID

Lasă un răspuns