Stiri Actuale de ultima ora

Teatrul absurdului: prin ce a trecut un roman infectat cu noul virus COVID

Dupa ce si-a facut testul COVID, care a iesit pozitiv, autoritatile au uitat de pacient aproape doua saptamani. Apoi l-au plimbat de la un spital la altul, dar nu i-au facut un nou test, asta desi, teoretic, barbatul e vindecat.

Virgil Ionita are 36 de ani si e din Bucuresti. A povestit, in exclusivitate pentru un site de stiri https://newsin.ro/exclusiv-de-doua-ori-victima-si-a-virusului-covid-si-a-haosului-din-sanatate/ aventura sa prin doua spitale si modul haotic de comunicare si actiune al Directiei Sanitar Veterinare.

La recomandarea medicului de familie, Virgil Ionita, a sunat la 112 dupa doua nopti de frisoane, migrene si temperatura. “A venit ambulanta, dar nu sa ma testeze, ci sa ma ia la Spitalul Matei Bals pentru test. Apoi m-au adus inapoi acasa.” – spune barbatul, citat de newsin.ro

Prima data i-au spus rezultatul altui pacient

Virgil Ionita a sunat, a doua zi, de zeci de ori la Directia de Sanatate Publica pentru a afla rezultatul testului. Si am tot sunat, de vreo 40 de ori. Fara succes, pana cand am primit un telefon tot de la DSP, spunandu-mi ca testul a fost pozitiv. Pentru Aurora Grosu. Dupa un scurt moment de confuzie doamna respectiva a realizat ca a sunat un barbat. Dupa alte cateva ore am primit inca un telefon, de la aceeasi doamna, cu confirmarea testului COVID pozitiv pentru mine” – a povestit Virgil Ionita.

Citeste  Veste buna pentru Europa, masurile de carantina se vor relaxa

Barbatului i s-a spus ca, avand o forma usoara, nu au ce sa-i faca, si in cele din urma angajata DSP i-a inchis telefonul. De-abia dupa 10 zile de la test, a venit la usa cineva de la politie, care i-a spus sa mearga la unul dintre spitalele Matei Bals, Victor Babes sau Marius Nasta. Cu masina personala, Virgil Ionita s-a deplasat la Matei Bals, unde dupa cateva ore de investigatii a fost trimis la spitalul Witing. “A venit un microbuz SMURD si, odata ajuns la Witting, am asteptat o ora, in microbuz,  impreuna cu alti pacienti infectati, sa ne interneze. Scarile de acces in spital erau foarte murdare, va dati seama ce mizerie am adus inauntru” – spune tanarul. Cei de la Witting erau total nepregatiti, nu se asteptau sa li se aduca pacienti COVID, iar prima – si singura noapte petrecuta de Virgil la Witting – a fost un cosmar. In salon era un bolnav de schizofrenie, care a tipat de la miezul noptii, pana in zori.

Vazand ca i se face doar un EKG si analize de sange, fara repetarea testului COVID, Virgil Ionita s-a externat la cerere, cu angajamentul ca va sta in izolare. 14 zile pe langa celelalte 14 pe care deja le-a stat. Se simte bine, crede ca e vindecat si ar vrea sa-si reia viata normala, dupa o luna de COVID, forma blanda, din fericire. Pentru asta insa, are nevoie de un nou test, iar cei de la DSP sunt complet depasiti de situatie.

Citeste  Huawei si-a lansat telefonul pliabil

Miriam

Distribuie mai departe

One thought on “Teatrul absurdului: prin ce a trecut un roman infectat cu noul virus COVID

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *