Stiri Actuale de ultima ora

Val de atacuri cibernetice in sistemul informatic al guvernului Moldovei

De cand a inceput razboiul in Ucraina, Republica Moldova a fost frecvent atacata de hackeri, cel mai probabil rusi. Dar atacurile de tip phising de zilele trecute au fost de o intensitate fara precedent.

Hackerii au trimis peste 1330 de emailuiri catre conturi apartinand institutiilor de stat. Intr-unul dintre atacuri, emailurile contineau un mesaj, fals, despre expirarea domeniului web al site-urilor guvernamentale. Destinatarilor li se solicita sa deschida un link pentru a reincarca pagina “corecta”.

Emailurile phishing au fost trimise in numele companiei de website hosting Alexhost, precizeaza Serviciul de Tehnologie si Securitate Cibernetica din Republica Moldova.

Firma Alexhost a alertat cu cateva zile inainte faptul ca hackerii au patruns in sistem si trimit emailuri in numele sau.  Asadar, autoritatile erau oarecum puse in garda ca un atac cibernetic e iminent. Autoritatile de la Chisinau nu au precizat in ce masura atacul de tip phising a avut succes si nici cate institutii au fostr afectate.

Pentru ca acorda sprijin Ucrainei, in lupta sa impotriva agresiunii ruse, Republica Moldova este tinta hackerilor, cel mai rasunator scandal fiind divulgarea unor conversatii pe Telegram, intre personaje politice de la Chisinau. Continutul conversatilor ar fi fals – afirma guvernul de la Chisinau.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns