Stiri Actuale de ultima ora

Iranul face presiuni asupra Romaniei in cazul Mansouri

Procurorul general  al Iranului, general Mohammad-Jafar Montazeri, cere autoritatilor romane un raport complet despre moartea lui Gholamreza Mansouri.

Cleric si fost judecator, Mansouri a murit la Bucuresti, in conditii suspecte. El era dat in urmarire internationala de regimul de la Teheran pentru luare de mita.

Potrivit presei iraniene, procurorul general al Iranului i-a trimis o scrisoare procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar, in care ii cere sa prezinte neintarziat un raport cuprinzator privind moartea lui Mansouri. Arestat la Bucuresti, si apoi pus in libertate, Mansouri a cazut de la etajul hotelului in care se afla. Autoritatile romane au refuzat extradarea, cerand Teheranului sa prezinte motivele pentru care solicita extradarea. Daca ar fi fost extradat, Mansouri probabil ar fi fost condamnat la moarte in Iran.

Iranul se plange ca Romania saboteaza ancheta

Mai multe surse de presa din Iran afirma, citand oficiali care vor sa-si pastreze anonimatul, ca autoritatile romane nu coopereaza cu Teheranul si ca saboteaza o ancheta independenta. Autopsia arata ca fostul judecator a murit din cauza traumatismelor multiple, suferite in urma impactului cu o suprafata dura. In scurt timp ar urma sa apara si rezultatele probelor toxicologice, care vor arata daca Mansouri a fost otravit sau daca i s-au administrat substante. Varianta sinuciderii insa e respinsa de avocatul lui si de familie, tinand cont ca inainte de a muri, Mansouri isi facuse bagajele si, se pare, urma sa plece spre Bulgaria si de acolo spre Iran. Oficiali de la Teheran se plang ca afla din presa informatii despre mersul anchetei si ca autoritatile romane nu sunt deloc cooperante si, pana acum, nu au trimis nici macar o fotografie cu cadavrul.

Citeste  Papa deplânge faptul că tinerii nu se mai căsătoresc

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *