Stiri Actuale de ultima ora

40 de angajati ai ambasadei ruse pleaca din Romania

Pentru aeronava civila rusa, venita sa-i ia acasa pe diplomatii si membrii personalului administrativ de la ambasada Federatiei Ruse s-a dat derogare speciala de zbor.

Spatiul aerian al Romaniei este inchis pentru avioanele rusesti, masura fiind luata dupa inceperea conflictului din Ucraina. Acum insa, pentru ca cei 40 de angajati Ambasadei, impreuna cu familiile lor, sa poata pleaca se face o exceptie. Ministerul roman de externe mentioneaza ca aceasta cursa aeriana este autorizata in baza legislatiei privind relatiile diplomatice.

Angajatii – diplomati si personal tehnico-administrativ – parasesc teritoriul Romaniei la cererea autoritatilor de la Bucuresti. Pe 8 iunie, Ministerul Roman al Afacerilor Externe cerea Rusiei ca, pana la 7 iulie, sa-si reduca prezenta in Romania cu 51 de posturi : 21 pozitii de diplomat si 30 de pozitii de personal tehnico-administrativ. Astfel, prezenta diplomatica va fi la paritate, la Moscova fiind un numar aproximativ egal de diplomati si angajati ai ambasadei Romaniei. “Aceasta masura reflecta punerea in aplicare a deciziei partii romane in termenul indicat, conform procedurilor utilizate de alte state membre UE in situatii similare”- precizeaza MAE.

Cei 40 vor pleca la bordul unei aeronave civile, apartinand unei companii aeriene rusesti.

Intr-un comunicat de presa, MAE precizeaza ca alegerea posturilor reduse si a persoanelor care vor parasi Romania a apartinut, in aceasta faza, Federatiei Ruse, cu respectarea limitarilor aferente fiecarei categorii  – diplomati, respectiv personal tehnico-administrativ. Astfel, numarul total de posturi diplomatice si tehnico-administrative ale Federatiei Ruse din Romania este redus cu 61 la suta, iar numarul efectiv de personal cu 55,5 procente.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns