Stiri Actuale de ultima ora

Ne primesc tot mai putine tari  – iata noile restrictii !

Ciprul a anuntat ca nu mai primeste turisti romani. Cetatenii cu rezidenta legala in Cipru pot intra in tara doar daca au test COVID negativ.

Alte categorii de persoane, cum ar fi diplomatii aflati in misiune, oamenii de afaceri sau cercetatorii care trebuie sa calatoreasca in scop profesional, sportivii care au contracte in Cipru, specialistii cu contracte de munca ori cazurile umanitare pot intra doar cu conditia obtinerii unui permis special eliberat de Ministerul de Interne Cipriot. Pe langa acesta, persoana trebuie sa aiba un test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu COVID-19.

Austria, restrictii pentru romani pana la final de septembrie

Autoritatile austriece au luat noi masuri legate de persoanele care vin din Romania. Astfel, s-a micsorat perioada termenului de valabilitate a testului biologic-molecular pentru SARS-CoV-2 de la 4 zile la 72 de ore si s-a redus perioada de izolare la domiciliu sau intr-o locatie adecvată, de la 14 zile la 10 zile. Incepand cu data de 27 iulie, ora 00:00, accesul cetatenilor romani si ai statelor membre UE provenind din Romania cu destinatia Republica Austria este permis daca detin un test molecular negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, atestat printr-un certificat in limba germana sau engleza. In lipsa acestuia, persoanele respective si cei cu care locuiesc impreună sunt obligati sa se supuna timp de 10 zile izolarii la domiciliu sau intr-o locatie adecvata, imediat dupa intrarea in Austria. Costurile izolarii vor fi suportate de catre persoana in cauza. Dacă un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat in perioada izolarii este negativ, izolarea instituita pe perioada celor 10 zile se suspenda.

Citeste  Reduceri colosale de Black Friday 2019

Grecia, test COVID si pentru cei care vin cu avionul

Incepand cu data de 28 iulie 2020, masura prezentarii unui test molecular negativ pentru infectia cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore inainte de momentul intrarii pe teritoriul Greciei, se va aplica si pentru pasagerii care sosesc pe aeroporturile din Grecia, cu zboruri dinspre România si Bulgaria. Testele trebuie efectuate in laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie sa fie prezentate in limba engleza si sa contina numele si prenumele persoanei testate, precum si seria si numarul cartii de identitate sau ale pasaportului persoanei respective.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *