Florin Citu a vorbit despre criza bugetului capitalei
Stiri de ultima ora din Politica

Florin Citu a vorbit despre criza bugetului capitalei

Florin Citu a subliniat ca este important sa fie adoptat  cat mai repede un buget al Capitalei. Acesta a mai mentionat ca nu vor fi sustinute de la bugetul national intarzierile care vor duce in timp la incapacitate de plata.

  Ce a mentiona Florin Citu

“Am avut discuţii şi cu domnul primar general. Eu ştiu situaţia de la Bucureşti, am lucrat cu domnul primar general şi anul trecut pentru a rezolva câteva dintre problemele de buget de anul trecut. Am construit bugetul anul acesta împreună. Este foarte important să avem un buget cât mai repede la Bucureşti. Mesajul meu este clar: nu vom susţine de la bugetul naţional întârzieri care să ducă după aceea la incapacităţi de plată şi apoi să plătim mai mult. Bugetul naţional nu va susţine un derapaj la Bucureşti. De aceea sunt sigur că vor găsi o soluţie cât mai rapid la Bucureşti, se va vota bugetul şi vom merge mai departe. După aceea putem să ne gândim şi la soluţii”, a declarat acesta.

Citeste  Scandal în Germania după ce mai multe femei au fost drogate la o petrecere SPD

Atunci cand a fost intrebat de cele 7 miliarde prevazute in actualul buget sunt realiste iar premierul a spus ca acest lucru trebuie sa fie explicat de catre initiatori.

“Cred că cei care au construit bugetul trebuie să vină cu această explicaţie. Veniturile – înainte de a avea o execuţie bugetară – ele par câteodată supraestimate sau subestimate. Vom vedea care va fi execuţia bugetară. Până acum, execuţia bugetară arată că avem venituri mai mari decât am prognozat anul acesta. Deci până acum arată venituri mai mari”, a mai spus prim-ministru.

Saptamana trecuta, proiectul bugetului Capitalei pentru anul 2021 nu a primit vot favorabil in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti.  Au fost inregistrare un numar de 17 voturi “ pentru” si bineintele ca au existat si 22 “ impotriva” dar au mai existat si un numar de 12 voturi pentru “abtineri”.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns