Cand va avea loc adoptarea salariului minim european
Stiri de ultima ora din Politica

Cand va avea loc adoptarea salariului minim european

Marcel Ciolacu, presedintele PSD a spus ca adoptarea salariului minim european a fost sustinut intens de social democrati si reprezinta o “ mare victorie”  pentru toti acei oameni care muncesc din greu.

Cand va avea loc adoptarea salariului minim european?

“Adoptarea de către Parlamentul European a Directivei privind salariul minim european, proiect susţinut intens de PSD, este o mare victorie pentru toţi acei oameni care muncesc din greu şi care, în ultima perioadă, au fost cei mai afectaţi de criza economică şi de cea de pe piaţa energiei.

Totodată, este un motiv în plus pentru care PSD susţine necesitatea creşterii salariului minim la 3.000 lei de la 1 ianuarie (inclusiv prin scutirea de taxe şi contribuţii a 200 de lei), propunere cu care va merge în coaliţie. Este extrem de clar acum că trebuie să creştem salariul minim. Asta spune şi UE, nu doar PSD”,  a spus Ciolacu.

Carmen  Avram, europarlamentar a informat intr-un comunicat de presa ca  a fost adoptat salariul minim european in plenul Parlamentului European de la Strasbourg.

“Directiva e o mare victorie pentru grupul S&D, din care face parte PSD, deoarece el a insistat asupra caracterului obligatoriu al acestei măsuri în toate statele membre. Ministrul Muncii, Marius Budăi, un puternic susţinător al acestei Directive, a militat, în toate negocierile Consiliului şi întâlnirile avute la nivel european, pentru un nivel de trai adecvat al românilor, care trebuie să se bucure de toate beneficiile apartenenţei la Uniunea Europeană.

Directiva privind salariul minim european stabileşte criterii comune pe baza cărora se va calcula acesta în fiecare ţară UE. De aceea, el nu va fi egal pe întreg teritoriul Uniunii, însă va aduce creşteri salariale importante, inclusiv în România. Directiva trebuie transpusă în legislaţia naţională în următorii doi ani, iar procentul de mărire va fi stabilit în funcţie de salariul minim aflat în vigoare la momentul implementării”, a spus Carmen Avram.

 

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns