Stiri de ultima ora din Turism

Incertitudine in turismul din Austria

Industria turismului din Austria a inceput sa-si revina rapid dupa pandemie, odata cu ridicarea restrictiilor COVID. Insa, din cauza razboiului din Ucraina, turismul din Austria e din nou lovit de incertitudine.

Institutul de Cercetari Economice din Austria anunta ca razboiul din Ucraina va avea un impact negativ asupra sectorului turism, cu o scadere a cererii de vacante si sejururi. De asemenea, cresterile de preturi si inflatia cu care se lupta multe tari europene isi vor pune amprenta asupra bugetelor populatiei, iar fondurile alocate vacantelor vor fi reduse. Potrivit datelor prezentate de Institutul de la Vinea, din cauza acestor incertitudini, turistii ar putea decide schimbarea destinatiei, cautarea unor cazari mai ieftine sau chiar abandonarea planurilor de vacanta.

“Vacante mai putine si mai scurte, cazare mai ieftina, schimbarea destinatiei si a variantelor de transport sunt principalele efecte posibile. De asemenea, perturbarile din transportul aerian international vor duce la o cerere mai mica dinspre pietele mai indepartate. In plus, turistii din zone indepartate ar putea evita Europa, tinand cont ca e perceput ca un loc cu razboaie – se arata in estimarea expertilor austrieci.

In primele luni ale lui 2022, in pofida cresterii numarului de infectari COVID, Austria a inregistrat un numar mare de turisti. In ianuarie si februarie, cererea a fost doar cu 28 la suta mai mica fata de aceeasi perioada a anului 2019. Acum, Austria aplica reguli de intrare simplificate pentru toti turistii. Restrictiile la intrarea in tara au fost relaxate la inceputul lui martie. Toti turistii, indiferent din ce zona vin (UE sau non-UE) pot circula liber in Austria daca au certificat care atesta vaccinarea (in perioada de valabilitate), trecerea prin boala sau un test COVID negativ.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns