Stiri de ultima ora din Turism

Hotelul de gheata de la Balea Lac, locul unde multi turisti au ales sa faca Revelionul

Sunt multi turisti straini, veniti la hotelul de gheata din Carpati pentru o experienta inedita. Hotelul e construit din blocuri de gheata, la o altitudine de peste 2000 de metri, intr-una din zonele cele mai pline de zapada din Romania.

In ultimii ani insa, ninge tot mai putin, iar temperaturile prea ridicate pun in pericol constructia. “Cand am inceput sa construim hotelul, acum 16 ani, erau metri de zapada, aveam probleme in a inlatura zapada pentru a avea spatiu, dar acum situatia s-a schimbat complet din cauza incalzirii globale”  – declara  Arnold Klingeis, managerul hotelului de gheata. Au reusit sa-l faca si in acest an, insa, potrivit managerului, in anii urmatori va fi probabil tot mai greu.

Au fost aici turisti de Craciun, dar si de Revelion. Multi romani, dar si straini sunt atrasi de experienta inedita de a sta numai intre gheturi. Inclusiv paturile sunt din gheata. Precum si paharele.

“Cred ca hotelul de gheata e o experienta pe care, neaparat, trebuie sa o ai macar odata in viata. Totul e atat de pitoresc, frumos, estetic, iar personalul e super” – declara un turist din Irlanda. Turistii spun ca nu e frig, se imbraca bine  si, cu un pahar de vin, totul e foarte placut.

Citeste  „O surpriza numita Romania”

Hotelul de gheata de la Balea Lac are “rude” in toata lumea. Exista constructii similare, in gheata, in zonele reci din Scandinavia, din Alpi si din America de Nord.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns