Stiri Internationale de ultima ora

Peste 70 de persoane au fost violate in Sudan in timpul unui protest

Medicii au informat faptul ca 70 de persoane au fost violate in Sudan intr-un atac asupra unei tabere de protestatari in Khartoum saptamana trecuta.

Au fost ucise peste 100 de persoane si pana la 700 au fost ranite in timpul acestui atac.  Un medic care are acces la datele comitetului central al medicilor a informat faptul ca in spitalele din Khartoum au fost raportate peste 70 de cazuri de viol.

Un medic din spitalul Royal Care a delcarat ca a tratat opt victime, cinci femei si trei barbati. La un alt spital un alt medic s-a ocupat de doua cazuri de viol si de o persoana care a fost atacata de patru soldati.

Criza din Sudan are ca scop relansarea unei miscari de opozitie fata de guvernul militar. Protestatarii doresc un guvern civil dupa ce armata a preluat puterea in urma unei lovituri de stat. Aceasta lovitura de stat a avut loc in luna aprilie a acestui an pe fondul unor proteste masive fata de fostul presedinte Omar al-Bashir.

Secretarul adjunct de stat pentru Africa al SUA, Tibor Nagy, va merge in Sudan in aceasta saptamana. Acesta trebuie sa se intalneasca cu membri ai conducerii militare si cu liderii protestelor.

Locotenent-generalul Jamaleddine Omar care face parte din consiliul militar aflat la putere a declarat „Această tehnică de a închide străzile şi construirea de baricade … este o infracţiune pentru că împiedică oamenii să îşi trăiască viaţa normal”.

Autoritatile au oprit internetul in totalitate in capitala Sudanului, Khartoum. Celelalte cai de comunicare au fost restrictionate semnificativ.

Liderii militari sudanezi se afla sub presiunile comunitatii internationale deoarece tot ma multe state critica interventia brutala asupra populatiei.  Populatia din Khartoum protesta pasnic in momentul in care armata a intervenit in mod agresiv.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns