Cori Gramescu ne transmite ce sa mancam de sarbatori pentru a nu ne ingrasa
Stiri de ultima ora din Sanatate

Cori Gramescu ne transmite ce sa mancam de sarbatori pentru a nu ne ingrasa

Cori Gramescu sustine ca masa de Craciun este un motiv de bucurie dar trebuie sa stii ca nu toate acele preparate sunt bune pentru sanatatea ta. Trebuie sa avem grija ce mancam pentru a nu ne ingrasa. In cele de mai jos Cori ofera cateva sfaturi prin care te poti abtine de la toate preparatele de pe masa.

La ce trebuie sa acorzi atentie la masa de Craciun

„Pentru a gestiona cum trebuie mesele de sărbătoare trebuie să conștientizăm că cel mai mare pericol nu îl reprezintă preparate în sine ci cantitatea pe care o consumăm. De exemplu porția de dulce este de o felie de cozonac pe care trebuie să o mâncăm în prima jumătate a zilei. Dacă vorbim de aperitiv atunci nu trebuie să consumăm mai mult câteva bucăţi de şorici, două felii de lebăr, o felie subţire de tobă, o felie de caltaboş şi o lingură de salată boeuf ”, a explicat Cori Gramescu.

Cori mai sustine ca modul in care preparam alimentele este important. Daca vrei sa ajungi la kilogramele mult dorite cel mai bine este sa inlocuiesti carnea de porc cu vita sau curcan.

„Pentru a reduce conținutul de grăsimi recomand să adaptăm rețelele tradiționale și să gătim preponderent cu carne mai slabă, fără să adăugăm slănină suplimentar. De exemplu, sarmalele se pot face din amestec de pulpă de porc și vită, fără grăsime animală adăugată sau afumătură. De asemenea, friptura de curcan la cuptor este o alternativă foarte bună la friptura de porc, pe care este indicat să o asociem cu o varietate de salate de legume în locul cartofilor prăjiți sau la cuptor. În plus, e indicat să preparăm piftia din carne de curcan și nu de porc”,  a mai spus Cori.

Cel mai bine este ca in aceasta perioada sa insotesti carnea pe care o consumi cu legume si salata.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns