Poluarea provoaca 8.8 milioane de decese pe an
Stiri de ultima ora din Sanatate

Poluarea provoaca 8.8 milioane de decese pe an

Poluarea aerului produce anual aproape 8.8 milioane de decese in intreaga lume. Cercetatorii au facut un calcul din care a rezultat ca poluarea aerului reduce speranta de viata cu 2.9 ani la nivel mondial.

Expunerea la poluanti atmosferici creste riscul de aparitie  a problemelor respiratorii si cardiace. In plus s-a mai descoperit ca poluarea este responsabila pentru reducerea vietii oamenilor pe tot globul. Doar in anul 2015 poluarea a produs 8.8 milioane de decese la nivel modial.

Tutunul reduce in medie speranta  de viata cu 2.2 ni, HIV/SIDA reduce in medie speranta de viata cu 0.7 ani iar capusele si puricii cu 0.6 ani. Formele de violenta reduc si ele speranta de viata cu 0.3 ani.

Tot in acest studiu oamenii de stiinta si-au dat seama ca lipsa emisiilor rezultate in urma arderii combustibililor fosili ar creste speranta de viata cu un an.

Specialistii spun ca poluarea atmosferica este principal cauza a mortalitatii.

”Este remarcabil că atât numărul de decese cât şi reducerea speranţei de viaţă din cauza poluării aerului rivalizează cu efectele consumului de tutun şi sunt mult mai mari în comparaţie cu alte cauze de deces”,  a declarat autorul acestui studiu profesorul Jos Lelieveld, de la Institutul Max Planck.

”Poluarea aerului depăşeşte malaria drept cauză de deces prematur la nivel mondial cu un factor de 19; depăşeşte violenţa cu un factor de 16, HIV/SIDA cu un factor de 9, alcoolul cu un factor de 45 şi abuzul de droguri cu un factor de 60”,  a mai precizat acesta.

Daca cu totii am acorda putin mai multa atentie acestui subiect atunci poluarea nu ne-ar mai afecta atat de tare. Oamenii trebuie sa constientizeze riscurile poluarii si sa incerce sa o previna cat mai mult posibil. Putem face asta prin a merge mai putin cu masina personala la cumparaturi sau la locul de munca.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns