Primaria Sectorului 1 implementeaza sistemul de asistenta medicala „Bratara Vietii”, de care beeneficiaza 150 de persoane varstnice.
„150 de varstnici din Sectorul 1 sunt mai in siguranta, iar familia si apartinatorii lor sunt mai linistiti, datorita sistemului de asistenta medicala „Bratara Vietii”. Programul este implementat prin Complexul Multifunctional Caraiman, pentru a veni in sprijinul persoanelor cu probleme de sanatate” – precizeaza Primaria, intr-un comunicat de presa.
O bratara la mana pacientului
Prin acest sistem, la mana pacientului este montata o bratara pe care o va purta 24 de ore din 24. Totodata, beneficiarului ii va fi pus la dispozitie un telefon care va trimite un semnal de alerta la Centrul de Telemonitorizare al Complexului Multifunctional Caraiman, functional non-stop. In situatia in care pacientul se simte rau si considera ca are nevoie de asistenta medicala va apasa pe butonul rosu al bratarii, iar telefonul asociat acesteia va apela instant Centrul de Telemonitorizare. La primirea alertei, specialistii evalueaza gravitatea cazului si declanseaza procedurile pentru acordarea asistentei medicale de catre medicii Complexului Caraiman. De acest program se ocupa opt ambulante si cinci medici.
Multi batrani singuri puteau fi salvati daca ar fi avut acest sistem. Programul este gratuit pentru pensionarii si salariatii din Sectorul 1 care au un venit mai mic de 2.500 lei, pentru someri, persoane beneficiare de venit minim garantat, persoane cu handicap sau institutionalizate in centrele rezidentiale ale Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1, precum si in cazul altor categorii de persoane care nu au calitatea de asigurat.
Pe baza de abonament, de sistemul de teleasistenta, teleurgenta si telemedicina „Bratara vietii” pot beneficia contra cost si alte categorii de persoane din Sectorul 1.
Pensionarii care au pensia cuprinsa intre 2.501 si 3.500 lei si salariatii cu un salariu net intre 2.501 si 3.500 lei /membru de familie, pentru a beneficia de acest sistem, trebuie sa achite un tarif social, care reprezinta 50 la suta din costul standard al abonamentului.
Pensionarii cu pensia de peste 3.500 lei si salariatii cu salariul net de peste 3.500 lei/membru de familie vor trebui sa achite tariful integral al abonamentului, adica 20 lei pe luna sau 200 lei pe an.
Miriam