Stiri de ultima ora din Sanatate

Prezervative gratis in farmaciile din Franta

Beneficiaza de gratuitate orice persoana de sub 26 de ani. Guvernul vrea astfel sa reduca numarul sarcinilor nedorite si a cazurilor de boli cu transmitere sexuala.

Initial, schema includea numai persoanele intre 18 si 25 de ani, insa in urma unor plangeri ca si minorii ar trebui inclusi, varsta la care clientii pot beneficia de prezervative gratuite a scazut. Ideea este a presedintelui Emmanuel Macron, drept masura de preventie a sarcinilor nedorite si a bolilor cu transmitere sexuala. Schema a intrat in vigoare pe 1 ianuarie.

De un an, pilula anticonceptionala si alte contraceptive precum dispozitivele intrauterine de tip sterilet, sunt gratuite in Franta pentru femeile cu varsta de sub 25 de ani. Anterior, doar fetele sub 18 ani puteau primi gratuit anticoncepţionale.

Macron a anuntat aceasta initiativa la inceputul lunii decembrie. Presedintele Frantei afirma ca tara are probleme la capitolul sanatatea sexuala a tinerilor si ca un rol important revine scolii. O revolutie in preventie, spunea presedintele Macron.

Concret, doritorii pot merge la farmacie unde, pe baza cardului de sanatate, pot beneficia de o cutie de prezervative pe zi. Nu orice marca, sunt doar doua marci de prezervative care pot fi livrate gratis. Minorii pot alege sa-si anonimizeze datele. In documentele justificatoare intocmite de farmacie, numele va fi sters, daca asa cere minorul.

Miriam

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns