Hotelurile din Romania afectate de Coronavirus
Stiri Locale de ultima ora

Hotelurile din Romania afectate de Coronavirus

Hotelurile din Romania  sunt tot mai des afectate de Coronavirus. Foarte multe dintre acestea au inceput sa ia masuri drastice. Mai exact a fost redus programul de lucru al angajatilor sau acolo unde a fost cazul s-a oferit concediu fortat, cu plata sau fara plata.

Iata in detaliu ce se petrece

In timp ce Coronavirusul ne afecteaza tot mai mult, Statul nu face nimic pentru toti acesti hotelieri.  Unii dintre acestia au solicitat o micsorare a costurilor cu salariatii pana cand se trece de aceasta perioada dar fara succes.

Proprietarul Hotelului Epoque Cismigiu, Diana Popescu a declarat ”Am trimis o solicitare autorităților pentru o scutire a impozitului pe salarii pentru trei sau patru luni. E imposibil să supraviețuim acestei situații fără să avem un ajutor din partea statului”.

Hotelurile din Bucuresti au ajuns sa aiba parte de foarte multe anulari. Mai exact 80% din rezervari au fost anulate iar evenimentele care aveau loc in aceste hoteluri au fost amanate.

Citeste  Trei sferturi dintre romani nu sunt multumiti de locul lor de munca

”Continuăm să folosim măsurile de protecție, utilizăm soluții de igienizare și dezinfectare. Nu ne-am gândit să luăm măsuri pentru personal, deoarece ne confruntăm doar cu amânări de evenimente. Însă gradul de ocupare este deja de 20 – 30%”, a transmis si Raluca Iuliana Sinza, marketing executiv DoubleTree By Hilton Oradea.

Hotelierii considera ca situatia se va agrava de la o zi la alta.

”Sperăm să ne revenim curând din această stare de panică. În mod cert, luna martie este compromisă. Poate în aprilie vom putea fi pe linia de plutire din nou. Deși luna aprilie este și ea problematică. Hotelurile din București se bazează pe turismul de afaceri, corporate, iar aprilie se poziționează în apropierea Paștelui, când există perioada de concedii”,  a mai transmis Diana Popescu.

Mohammad Murad, un mare investitor in industria hoteliera a declarat ca primele trei luni ale acestui an au fost compromise din cauza virusului ”Până acum ne confruntam cu lipsa de forței de muncă, iar acum avem povestea aceasta, cu virusul care se răspândește foarte rapid și nu are antidot”, a transmis acesta.

Citeste  Targul de Paște din Capitala isi deschide portile pe 7 aprilie
Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *