Stiri Economice de ultima ora

Romania tine zeci de tone de aur la Londra. Afla care este motivul.

In Banca Angliei , Romania tine 61 de tone de aur pentru care tara noastra plateste anual 309.000 lei. Este o cheltuiala uriasa pentru noi!

In total tara noastra are 103 tone de aur care in acest moment valoreaza 3.7 miliarde de euro. In Banca Angliei , mai exact la Londra sunt depozitate 61 de tone iar restul se afla in tara noastra.

Daca ne-am decide sa aducem tot acest aur inapoi in tara doar transportul lui ne-ar costa de 20 sau de 30 de ori mai mult decat costul de depozitare.

Acest cont din Anglia a fost deschis in anul 1990. Aurul a fost transferat fizic in perioada 1999 – 2002.

Potrivit proiectului, BNR va avea dreptul de a detine din totalul rezervei de aur un procentaj de 5%.

„Din rezerva constituită, Banca Națională a României poate depozita aur în străinătate exclusiv în scopul obţinerii de venituri prin tranzacţionare şi alte operaţiuni specifice. Depozitele de aur constituite de Banca Naţională a României în străinătate nu pot depăşi 5% din cantitatea totală de aur constituită ca rezervă”

Acest cont a fost creat tocmai la Londra deoarece aceasta este unul dintre cele mai mari centre financiare ale lumii. Desi nu exista dobanzi la rezervele de aur, acesta poate fi utilizat in diferite tranzactii. Aceste tranzactii sunt destul de riscante iar aurul poate fi pierdut daca se efectueaza o miscare gresita. Aducerea aurului in tara este un proces mult prea costisitor pentru tara noastra si am avea nevoie de paza in permanenta pentru transportul unei cantitati atat de mare de aur.

Totodata daca ne decidem sa vindem aurul este important sa stim ca acesta nu se poate vinde in tara noastra.  Aurul poate fi vandut doar in centrele financiare mondiale din lume.  Aurul este foarte important pentru tara noastra si avem nevoie el.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns