Cele mai cautate destinatii pentru Craciun si Revelion
Stiri de ultima ora din Turism

Cele mai cautate destinatii pentru Craciun si Revelion

Comportamentul romanilor cu privire la destinatiile de Craciun si de Revelion este foarte schimbat fata de perioada anterioara a pandemiei dar si fata de anul trecut.

Un studiu a fost realizat pentru a se descoperi care sunt noile preferinte ale romanilor in materie de vacante.

Iata care sunt aceste destinatii preferate de romani

„Dintre cei care nu mai pleacă în afară pentru vacanță, 60% se vor orienta către stațiuni montane românești. Am primit foarte multe cereri de ofertă pentru stațiuni cu pârtii precum Azuga, Bușteni, Rânca și Straja. De asemenea, pentru Poiana Brașov sunt foarte multe cereri anul acesta. Față de anul trecut, rezervările au început să se facă din septembrie, pentru vacanța de iarnă, însă continuă și în prezent, pe fondul situației încă neclare, deși rata de incidență COVID este cea mai mică din Europa. Ne așteptăm la o relaxare, în perioada sărbătorilor”, a declarat Lucian Badircea, CEO IRI Travel.

Consultantii de la Iri Travel mentioneaza faptul ca pentru sarbatorile de iarna pe plan intern topul este condus de Valea Prahovei, mai exact Sinaia si Poiana Brasov urmate de statiunile balneoclimatice Baile Herculane si baile Felix.  Dupa aceste destinatii, in top se claseaza Bucovina si Maramures.

Pe plan extern, se pare ca Egiptul este pe primul loc dupa care urmeaza Bulgaria – Bansko si Borovets sau Austria si Italia.

De sarbatori turistii aleg pachete cu toate mesele incluse, mai ales cu  cine festive si cu acces la centre si facilitati de spa si de relaxare. Cu toate  ca  tarifele au crescut fata de aceeasi perioada a anului trecut, romanii nu se dau in laturi de la aceste vacante de sarbatori.

”Am început să primim rezervări pentru Crăciun și Revelion încă din septembrie – octombrie, însă sunt multi turiști care au solicitat oferte și care spun că vor lua decizia de a rezerva mai aproape de perioada sărbătorilor tocmai pentru a urmări situația pandemică”, a adaugat Lucian Badircea.

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns