Stiri de ultima ora din Politica

Von der Lyen isi face bilantul si se lauda cu vaccinul anti-COVID, despre care spune ca „a salvat vieti”

Comisia Europeana a publicat un bilant al echipei conduse de Ursula von der Leyen, cu realizarile din cei 5 ani de mandat. Sefa Comisiei Europene mai doreste un mandat si il va obtine, ea avand sprijinul tuturor capitalelor.

Bilantul prezentat de von der Leyen sub forma unei brosuri si a unui website interactiv, incepe cu ceea ce Comisia considera a fi succesul vaccinarii. Este primul punct din radiografia celor 5 ani de mandat, semn ca Ursula von der Leyen acorda o atentie maxima vaccinarii anti-COVID. In brosura scrie ca, atunci cand omenirea a fost lovita de cea mai grava pandemie din actuala generatie, Comisia Europeana si-a  asumat sarcina de a proteja vieti si economia europeana. Von der Leyen se lauda ca  a cumparat 4,6 miliarde doze de vaccin anti-COVID. Evident, bilantul uita sa mentioneze faptul ca  sute de milioane de doze au fost aruncate si alte sute de milioane urmeaza sa fie indisponibilizate. Totul pe banii contribuabililor! De asemenea, uita sa mentioneze faptul ca a negociat personal cu Pfizer, in conditii de nimeni stiute, contractul fiind printre cele mai bine pastrate secrete din istoria recenta, de parca nu ar fi vorba de bani publici. Sunt declaratii care sfideaza realitatea: in ultimii doi ani au aparut tot mai multe dovezi ca vaccinul anti-COVID nu a avut nici pe departe efectul cu care se laudau autoritatile. Ca sa nu mai vorbim despre efectele secundare si adverse, despre care apar continuu informatii cutremuratoare.

„Am ajutat la cercetari si la distribuirea vaccinului salvator de vieti in timp record. Ne-am asigurat ca toti europenii au acces la vaccin simultan, indiferent de statul in care locuiesc. Am asigurat 4,6 miliarde doze de vaccin, in numele tarilor membre, pentru a-i proteja pe europeni. Peste 80 la suta din populatia adulta a Europei a parcurs primul ciclu de vaccinare” – se arata in brosura dedicata lui von der Leyen.

Certificatul COVID, un model pentru prezent si viitor

De asemenea, Ursula von der Leyen se mandreste cu introducerea Certificatului Digital COVID. Chiar daca acum se vorbeste spre deloc despre acest certificat, presedinta Comisiei Europene face o afirmatie surprinzatoare: certificatul COVID e, acum, un model un sistem global de facilitate a mobilitatii in timpul unei pandemii. Reiese de aici ca, desi credeam ca am scapat de Certificatul Verde, e posibil sa mai avem parte de el intr-un viitor nu prea indepartat.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!