Stiri de ultima ora din Politica

Dan Barna: guvernul Dancila si-a pierdut legitimitatea. Iata planurile opozitiei pentru a scapa de Dancila

Candidatul Aliantei USR PLUS la presedintia Romaniei, Dan Barna, declara ca in cazul in care motiunea de cenzura impotriva guvernului Dancila va trece, se creeaza o posibilitate reala pentru alegeri anticipate.

Saptamana viitoare PNL va avea discutii cu toate partidele, cu exceptia PSD, pentru a face calculele vizand motiunea de cenzura. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt foarte clare. Nu mai exista o legitimitate a actualei guvernari. Vom sustine o motiune de cenzura. Acest guvern trebuie sa plece pentru ca nu mai are legitimitate, pe de o parte, pe de alta parte, nu mai exista majoritatea parlamentara care l-a propulsat” – a declarat Dan Barna la Galati, una dintre escalele din caravana sa prin tara, pentru strangerea celor 200.000 de semnaturi necesare inscrieii la alegerile prezidentiale din 10 noiembrie.

Intrucat alegerile anticipate nu sunt permise de Constitutia Romaniei cu asa de putin timp inaintea prezidentialelor, posibiliul scenariu pus la punct de opozitie este caderea guvernului, instalarea unei echipe de tranzitie si organizarea anticipatelor dupa scrutinul prezidential.

Societatea are nevoie de un suflu nou, vechea clasa politica si-a terminat combustibilul

Dan Barna crede ca alegatorii nu mai trebuie sa aiba incredere in vechiul sistem, pentru ca vechea clasa politica “si-a terminat combusitibilul”. Liderul USR l-a atacat pe Calin Popescu Tariceanu, pe care l-a acuzat ca a pacalit toate partidele vechi: le-a sustinut initial, dupa care le-a tradat. “Nu cred ca mai exista vreo optiune in vechea clasa politica, pentru ca singura strategie care a existat pana acum, a fost exact aceasta, vopsim gardul, schimbam perdelele si ne prezentam ca o noua alternativa si ca o noua optiune pentru Romania, care magic, va imbunatati lucrurile” – a spus Dan Barna.

Replica Vioricai Dancila – nu isi va da demisia

Aflata la Constanta in turneu electoral, premierul Viorica Dancila spune ca, dimpotriva, guvernul pe care il conduce are legitimitate. Ea spune ca nu demisioneaza, iar PSD va trece in opozitie doar daca motiunea de cenzura va trece in Parlament.

Miriam

sursa foto: facebook Dan Barna

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns