Stiri de ultima ora din Turism

Tour operatorii sunt optimisti ca turismul isi va reveni la nivelul de dinaintea pandemiei

Una dintre teme este turismul … LGBTQ ! In pofida preturilor mai mari si a riscurilor geopolitice, industria turismului priveste cu optimism spre viitorul sezon. La Berlin a inceput Targul International de Turism, cel mai mare din Europa, iar companiile de profil se asteapta la cresterea numarului de rezervari.

Sunt prezente aproape 190 de tari, inclusiv Romania. Tematica de la actuala editie include aventura si turismul sportiv, dar si turismul de afaceri, precum si nisa de turism de lux, dar si turismul … LGBTQ. Invitatul de onoare al actualei editii este Oman, un stat tot mai cautat de occidentali. Expertii se asteapta ca numarul rezervarilor si achizitiilor de vacante sa ajunga la nivelul de dinaintea pandemiei. Asa cum se stie, turismul este unul dintre sectoarele cel mai greu lovite de restrictiile impuse de pandemia COVID-19. O firma de cercetari de piata in turism estimeaza ca, in 2024 si 2025, rezervarile vor depasi 2 mii de miliarde de dolari. Pentru sezonul estival 2024, se inregistreaza deja o crestere cu 30 la suta a rezervarilor, comparativ cu anul trecut.

Oferta Romaniei la Targul de Turism de la Berlin

Potrivit comunicatului oficial al autoritatilor romane, tara noastra a venit la Berlin cu oferta turistică diversă: de la excursii culturale, drumeții și oras, până la sejururi relaxante la malul mării si explorări in Delta Dunării. La standul #România, vizitatorii au ocazia sa facă cunoștinta cu cele mai frumoase si atractive site-uri turistice locale, surprinse de productia video a jurnalistului britanic Charlie Ottley. Aceste videoclipuri au fost difuzate la nivel internațional, în prime time pe BBC News, obținand o audienta peste normele standard. Videoclipurile prezinta Romania pe parcursul celor patru anotimpuri – primăvară, vară, toamnă și iarnă – evidențiind caracterul său ca destinație pe tot parcursul anului. În plus, vor fi prezentate patru forme specifice de turism care ar putea interesa vizitatorii germani, precum city break-uri, istorie si cultură, ecoturism si autenticitate.

Miriam

 

 

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!