Satele din Grecia pe care le poti vizita toamna
Stiri de ultima ora din Turism

Satele din Grecia pe care le poti vizita toamna

Grecia este o destinatia preferata de romani, este locul ideal pentru vacanta de vara dar si pentru cele de toamna. Daca pe timpul verii plajele sunt atractia principala, in lunile de toamna satele grecesti sunt cele care pot surprinde si pot cuceri romanii.

Iata care sunt satele pe care le poti vizita toamna

Milies

Acest sat este construit sub forma unui amfiteatru pe versantii verzi ai Muntelui Dikri. Satul este considerat a fi unul dintre cele mai pitoresti si traditionale sate din regiunea Muntelui Pelion.

Satul se numeste Millies deoare este renumit pentru productia sa de mere.

Makrinitsa

Mai poarta denumirea si de “ satul nobil” deoarece a gazduit de-a lungul timpului foarte multi oameni bogati. Marea majoritate a caselor din Makrinitsa sunt conac si sunt decorate in mod luxos. Satul mai este cunoscut si sub numele de “ Balconul Pelionului” datorita privelistilor uimitoare pe care le ofera dar si din cauza altitudinii sale la 630 metri deasupra marii.

Zagora

Satul Zagora are amintiri vii ale trecutului sau antic, cu ruinele unui castel si ale unei necropole care se regasesc in aceasta zona. Casele din acest sat sunt construite in stilul arhitecturii populare din secolele XVII si XVIII cu ferestre false decorate si cu usi din lemn sculptate profund.

Acesta mai este cunoscut si pentru varietatea sa de fructe din zone precum capsuni, prune, mere, pere si prune.

Portaria

Satul Portaria este faimos pentru produsele sale din matase asa cum ar fi cercevele, firul de matase si batistele in timpul secolelor de ocupatie turceasca. Satul Portaria este abundent in cursuri de apa si cascade pe masura ce apele curate curg peste stancile sale abrupt.

Pinakates

Satul Pinakates este situate de frumosul oras antic Volos si este construit pe munte la o altitudine aproape de 560 metri. Este un sat pitoresc cu carari pietruite si case traditionale si conace.

 

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns