Stiri de ultima ora din Politica

Noul Guvern al Romaniei va fi anuntat pe data de 4 noiembrie

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis ca lunea viitoare, pe data de 4 noiembrie sa aiba loc pneul comun in care sa se supuna la vot investirea Guvernului Orban. “Am anuntat din capul locului ca, neavand majoritate in Birourile permanente reunite, asteptarea noastra este limitata ca ei sa tina cont de argumentele mai mult decat solide pe care le-am formulat pentru a sustine propunerea calendarului de investitura pe care am facut-o. Asta este, lumea ii va judeca. Daca in ciuda acestor argumente si a acestor urgente majore pe care le-am prezentat, daca in ciuda cutumelor pentru guvernelor lor, ei din niste calcule electoraliste si politicianiste, sa nu le spun de alta natura, decid un alt calendar de investitura, asta e. Vom merge pe calendarul care este hotarat de Birourile permanente reunite, in conformitate cu Constitutia si cu regulamentul sedintelor comune si vom obtine investitura Guvernului atunci cand va avea loc votul in plen”, a declarat Orban.

Acesta a mai spus ca la sedinta a picat la vot propunerea PNL de a adopta un calendar mai rapid de investitura asa ca este normal sa se accepta ziua de 4 noiembrie. “Daca a picat o propunere, normal ca putea sa adapteze la cealalta propunere, astfel incat sa obtinem totusi o data rezonabila, pentru ca a existat propunerea sa existe vot joi si vineri. Mi se pare o lipsa de respect fata de credinta unor romani, a unor colegi parlamentari care nu pot sa fie joi aici din motive de credinta religioasa”,  a mai adaugat acesta.

“Investirea Guvernului Sorin Grindeanu – pe data de 3 ianuarie 2017 a fost primita de Parlament scrisoarea candidatului desemnat, insotita de program si lista Guvernului, pe data de 4 ianuarie 2017 au avut loc audierile. (…) Guvernul Tudose – pe 28 iunie 2017 a fost primita scrisoarea care a cuprins programul si lista Guvernului, audierea ministrilor si votul au avut loc pe 29 iunie 2017. In ceea ce priveste investirea Guvernului Dancila, pe data de 26 ianuarie 2018, era vineri, a fost trimisa lista si programul audierilor ministrilor si votul in plen a avut loc pe data de 29 ianuarie, prima zi lucratoare”,  a declarat Orban.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns