Perioada in care iti poti schimba furnizorul de energie electrica este prelungita de ANRE
Stiri Locale de ultima ora

Perioada in care iti poti schimba furnizorul de energie electrica este prelungita de ANRE

Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie ( ANRE) a prelungit perioada in care iti poti schimba furnizorul de energie electrica, noua data fiind 31 martie 2021.

   Iata ce implica aceasta masura

Piata de energie electrica a fost complet liberalizata incepand cu data de 1 ianuarie 2021. Asta inseamna ca fiecare persoana isi poate alege acum furnizorul de energie electrica.

“Este vorba despre perioada în care consumatorii casnici pot încheia contracte pe piaţa concurenţială cu furnizorul lor, care se prelungeşte până la 31 martie, urmând ca acel preţ din oferta concurenţială să se aplice cu data de 1 ianuarie. Până acum, acest termen era 1 februarie, iar propunerea este de a prelungi cu încă două luni pentru a da timp atât consumatorilor să ia această decizie, cât şi furnizorilor, pentru că, dacă au într-o lună un volum foarte mare de consumatori de gestionat, practic nu vor putea procesa un număr atât de mare de solicitări. Planul este ca pe 15 ianuarie să aprobăm această propunere în Comitetul de reglementare”,  a mentionat Bege.

Citeste  Ziua Romaniei pe Broadway

Acesta a mai precizat ca a avut numeroase discutii cu furnizorii si ca acestia au fost de acord cu propunerea sa. ANRE  a initiat chiar un proiect de ordin in acest sens “având în vedere impactul procesului de liberalizare a pieţei de energie electrică, de la 1 ianuarie 2021 asupra clienţilor casnici, necesitatea asigurării unei bune informări de către furnizorii de ultimă instanţă, precum şi asigurarea condiţiilor necesare încheierii contractelor de furnizare a energiei electrice cu respectarea condiţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID 19 şi pentru ca procesul să se desfăşoare în beneficiul consumatorului final, a fost prevăzută măsura de prelungire până la 31 martie 2021 a perioadei în care pot fi încheiate contracte de furnizare a energiei electrice astfel încât clienţii casnici să beneficieze de preţul din oferta concurenţială”.

Persoanele care isi pastreaza acelasi contract de energie electrica pot plati preturi cu pana la 13 – 26% mai mari.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns